Alföldi blog

Korbely György blogja

2006. máj 21.

IKSZ-blog

írta: korbelygyorgy
IKSZ-blog

 Még hogy a jobboldal nem blogol! Hegyalja-ügyintézés közben akadtam rá Rétvári Bence, az IKSZ (Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség) elnöke blogjára . Beleolvastam és tényleg tetszik, mert nem a kötelező pártizét, meg ideológiai izét nyomja a képedbe, hanem beavat bizonyos döntési mechanizmusokba, s ha túl idegen lenne számodra egy keresztény(demokrata) fiatal észjárása, gondolkodásmódja, akkor segít beletekinteni. Első lépésnek nem is rossz.
Tovább Szólj hozzá

2006. máj 21.

Szombat

írta: korbelygyorgy
Szombat

A felmerült problémák részben rendeződtek: a keró rendben, le is tekertem vele hatvanadmagammal a jubileumi túrát (micsoda számmisztika: hatvan év, hatvan kilométer, hatvan résztvevő - az utolsó adat tényleg nem kozmetikázott vagy megszervezett, ilyesmit nem lehet manipulálni, bejött és kész). Az itthoni számítógép betegsége még nem teljesen ismert, annyi bizonyos, hogy adatok megmenthetők.
Izgalmas dolgok történtek viszont a közéletben, ma tartotta rendkívüli kongresszusát a Fidesz . Valami elkezdődött, pontosabban újabb fedezete ez az április 9-e utáni folyamatoknak. A végén még beérik, amit poénból emlegettek néhányan: a nagyobbik ellenzéki párt 360 fokos fordulata jegyében visszatér a liberalizmushoz.
Tovább Szólj hozzá

2006. máj 20.

Murphy törvénye

írta: korbelygyorgy
Murphy törvénye

Ha valami nálunk elromlik, akkor elindul a lavina. Ma a PC adta fel a harcot, minimális funkciókra sem alkalmas. Reggel bízom benne, hogy a PC doktor bácsi el tudja vállalni és sikerül neki megjavítania különösebb anyagi megrázkódtatások nélkül. Aztán az új bringámról derült ki, hogy a hátső keréken nem stimmel minden, úgyhogy a feladat: vennem kell egy új külsöt. Ráadásul holnap van a hatvan kilométeres tekerés, amin mindenképpen részt kellene vennem.
Van itt egyébként egy érdekes cikk a munkahelyi bloggerekről, akiket kirúgtak. Az egyiket, Istencsászárt több-kevesebb rendszerességgel magam is olvasgatom, az ő kálváriájáról tudok, a Ringier-s kollegáról nem hallottam. Persze nem csak magyar sajátosságról van szó, előfordul ez ...
Tovább Szólj hozzá

2006. máj 19.

Üzenőfalsirató

írta: korbelygyorgy
Üzenőfalsirató

Jelentem, megszüntettem az üzenőfalat. Szomorú vagyok, hogy egy interakciós lehetőséggel kevesebb, viszont tűrhetetlen volt, ami kialakult az elmúlt hetekben: ha nem figyeltem oda, hosszú órákra láthatatlanná vált az oldal az IE-használók számára, mert a gerillabejegyzések hosszú linkjei megtörték az oldalt. Nem kizárt, hogy keresek egy másik szolgáltatást a hétvégén ide baloldalra, addig is: kommenteljetek a postok fejléce mellett található Haloscan-alkalmazásokkal, ez is jó móka.
Tovább Szólj hozzá

2006. máj 17.

Zöldül a sátor

írta: korbelygyorgy
Zöldül a sátor

Nnna, lasanként összeáll a hegyaljás Zöld Sátor-program, például csütörtök már szinte teljesen betelt. Mondom sorban: Aradi Csaba, Nagy Emese (Magyar Rádió, környezetvédelmi szakújságíró), Kathi Attila (Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség) Pajor Tamás, Faludy György. De azért a többi napon sem lazítunk: Orosz Sándor zöldpolitikus már fix, az MDF-es EP-képviselő, szintén zöld beállítottságú politikus szintén pozitívan jelzett vissza, mint ahogy a Fogyasztóvédelmi Egyesülettől is jönnek, egész pontosan az ügyvezető elnök, illetve vendégünk lesz a Csernobili Rokkantakért Alapívány elnöke is. És persze a holdudvarbeliek: Fidusz, Móra Vera, Ámon Ada, sőt a Zöld Erdély Egyesület is itt lesz - szavamra, előtte semmit nem hallottam ...
Tovább Szólj hozzá

2006. máj 16.

Egy negyvenes keresztény értelmiségi lemezt készít

írta: korbelygyorgy
Egy negyvenes keresztény értelmiségi lemezt készít

Sikerült megszereznem az új Pajor-lemezt, és nagyon kellemes csalódáson vagyok túl: igazi jópofa, modern lemez. Jó, nem a régi Pajor Tamás, de hát ostobaság is lenne a 22 éves lázadót számon kérni a 42 éves keresztény értelmiségin. Jó lenne írni róla valamit, mondjuk egy recenziót. Valahogy így kezdődne: mi történt volna, ha Jim Morrison párizsi csavargásai során találkozott volna egy karizmatikus keresztény egyház térítőivel és sutba dobta volna addigi életművét... Még nem tudom a folytatást, de izgalmasan hangzik :) Komolyra fordítva: számomra a fő gondolat e lemez hallgatása kapcsán, hogy immár nem az Ámenes frisskeresztényes mindenáron való térítés sugárzik a lemezről, hanem egy kiforrott gondolkodó pillanatképei. Énekel a ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása