Alföldi blog

Korbely György blogja

2007. nov 18.

Haladó értelmiség

írta: korbelygyorgy
Haladó értelmiség

Miközben az úgynevezett minőségi sajtó válságáról próbálok egy publicisztikát összebarkácsolni (péntek óta nem boldogulok vele, a francba...), linkelgetem be az egyiket, a legnagyobbat, legalábbis az online változatát.

De olyan olvasnivalókra bukkantam, amiket érdemes elolvasni, sőt olyanok tollából, akik már igencsak kopottasak, bár TGM azért képes a megújulásra, vagyis ő képes csak igazán. De azt hiszem, most Lengyel László is jól látja, pontosabban számomra is szimpatikusan a "haladó értelmiség" problémakörét.

Lengyel László: Isten balján

Tamás Gáspár Miklós: Írás a falon

Tovább Szólj hozzá

tgm nepszabadsag lengyel laszlo

2007. nov 17.

Androidő

írta: korbelygyorgy
Androidő

Uj Péter Szerdáin nem szabad túllépni, olvasni kell folyamatosan, igaz, az én figyelmemet is a Webisztán hívta fel a cikkre. Most például egy rendkívül fontos és pontos elemzés pc- és mobilügyben, komoly várakozást megfogalmazva az Android iránt, ami ugyebár a Google mobilos oprendszere lesz. (A videó az Android hivatalos bemutatkozó szpotja)


Tovább Szólj hozzá

google android ujpeter

2007. nov 16.

írta: korbelygyorgy

A 44. születésnapomat szinte a tudatalattimba rejtettem, nem beszéltem róla szinte senkinek, nem hoztam szóba, természetesen illendően megköszöntem a családi, baráti és egyéb gratulációkat, de nem nagyon agyalgattam rajta, merthogy nem is nagyon tudok. Néha attól tartok, hogy túlzásba viszem, hogy nem igazán veszem tudomásul, hány éves vagyok (ennél csak egy rosszabb van, ha valaki folyamatosan ezen agyal
Tovább Szólj hozzá

2007. nov 14.

A Nap Napja

írta: korbelygyorgy
A Nap Napja

Igriczi kolléga jóvoltából a mai naptól én őrzöm a Békés Megyei Nap archívumát. Egész pontosan azokat a lefűzött lapszámokat, amelyeket sikerült a megszüntetés bejelentése után kimenteni a tahó verőemberek gyűrűjéből. Akkor Zsigáék vitték haza, de most elhelyezési gondjuk támadt, így hozzánk kerültek nyolc év lefűzött, illetve bekötött lapszámai. Nem azért, mert én lennék a leghivatottabb őrzője a napos örökségnek (sőt, sokak szerint áruló lettem azzal, hogy AS-érdekeltségnél helyezkedtem el négy évvel később), csak éppen most technikailag így alakult. Persze, szó sincs semmiféle kuriózumról, hiszen ugyanez az archívum bármelyik valamirevaló könyvtárban megvan, ugyanígy feldolgozva, ennek az a sajátossága, hogy ez a ...
Tovább Szólj hozzá

bekes megyei nap

2007. nov 12.

Elkerültünk

írta: korbelygyorgy
Elkerültünk

Látvány, ami egyelőre keveseknek adatik meg: az elkerülő út még át nem adott szakaszán, a felüljárón készült. Kerekes sporttárssa l (a fotó is az ő munkája) tegnap délután tekertük le, a kakasszéki sorompónál indultunk és végigmentünk az új szakaszon. Azért nem tovább, mert ritka mocsok idő lett délutánra, szemben a délelőtti ragyogó idővel.

Egy nagy szépséghibát fedeztünk fel: az orosházi szeméttelep hulladékhegyei új turistalátványosságként tárulnak majd az átutazó elé, hogy ha majd hallja a kifejezést: Orosháza, legyen neki mire asszociálnia.

Tovább Szólj hozzá

bringa elkerulo szemettelep

2007. nov 12.

NG Live

írta: korbelygyorgy
NG Live

Általában évente egyszer látogatunk el a szegedi vadasparkba, nos, a végeredmény nem sokban ér el a tavalyitól, a kétéves lánygyermek egyelőre többre értékeli a területen található játszóteret, illetve az bejárattal szemben található óriásplakátot, mint magukat az állatokat, még az sem hat rá, hogy kedvenc DVD-sztárja, Pampalini is ilyenekre vadászgat. Bocsánat, kihagytam valamit: a kakiló majom, az megragadta a figyelmét, sőt noszogatott, hogy menjünk oda vissza. Amúgy pedig le a kalappal a vadaspark fenntartói, üzemeltetői előtt, tényleg nívós ez a park, más kérdés, hogy néhány óra itt nem elég, hanem le kell ülni egy-egy padra és hosszasan figyelni az állatkákat, lehet, hogy érdekesebb a levegőn töltött National ...

Tovább Szólj hozzá

szeged csalad vadaspark

süti beállítások módosítása