2008. már 18.

Az első 2008-as közlemény

írta: korbelygyorgy
Az első 2008-as közlemény

Született zöldek – az idén is a környezetvédelem jegyében telik a Hegyalja Fesztivál

A világörökség szelleme, nemes borok, kiváló muzsika, remek közösség, környezetvédelem - ezek a legfőbb jellemzői a Hegyalja Fesztiválnak, mely valódi márka lett rövid időn belül a hazai és közép-kelet-európai fesztiválpiacon. Az idén már kilencedszer várja a visszatérő és az új hegyaljásokat a legnagyobb vidéki fesztivál július 9-e és 13-a között, kilenc zenei színpadon több mint kétszáz produkcióval.

A hazai és külföldi fellépők -még nem végleges- névsora 2008-ban is rendkívül impozáns: Juliette & The Licks, 69 Eyes, N.O.H.A, Caliban, illetve a Future Prophecies. Juliette Lewis-t nem kell bemutatni, hiszen olyan filmekben alakított maradandót, mint a Született gyilkosok, Rómeó vérzik, Carla új élete. A 69 Eyes világszerte jól ismert finn rockzenekar, mely az ugyancsak finn Apocalypticával is dolgozott együtt. A metalcore kedvelőinek a német Calibannal, míg az elektronikus tánczene rajongóinak a Future Prophecies-zel kedveskednek a szervezők (az utóbbi egyébként szerepel a  Matrix Reload filmzenéi között.).

Természetesen jelen lesznek a legfontosabb hazai fellépők is. Különleges élményt ígér a Tankcsapda: a debreceni trió az idén eddig soha nem látott show-val kápráztatja el a nagyérdeműt.

A nemzetközi és hazai sztárok mellett teret kapnak azok a feltörekvő tehetségek, akiknek sok esetben a nyári fesztiválok jelentik az igazi kiugrási lehetőséget. A korábbi évek megszokott rendjében az idén is online várják a jelentkezéseket a szervezők április 15-éig a www.hegyaljafestival.hu weblapon keresztül.

A Hegyalja Fesztivál fő profilja kezdetektől a környezetvédelem, a környezettudatos életforma népszerűsítése. Így lesz ez 2008-ban is: nem csak a Zöld sátorban és a Civil udvaron folyó beszélgetések, bemutatók, instrallációk utalnak majd erre, hanem a nagyrendezvény teljes területe "zöldbe öltözik" július 9-e és 13-a között.

Szólj hozzá

hegyalja fesztival