2008. nov 29.

Mindennapi bulvárunkat... - Dobó Kata és a csabai szerelem

írta: korbelygyorgy
Mindennapi bulvárunkat... - Dobó Kata és a csabai szerelem

Amint várható volt, előbb-utóbb bulvársztori lett abból, ami Békéscsabán már hónapok óta beszédtéma, azaz hogy Dobó Kata vendégjátéka nem csak a színházbarátoknak nyújt beszédtémát, hanem a sztárok magánélete iránt érdeklődők számára is.

A nem is túl régen még Hollywoodban castingoló színésznő összejött egy helyi művésszel, akinek most több okból nem írnám ki a nevét, van benne jogi és emberi megfontolás is.  A lényeg, hogy a mai Blikk lehozta a sztorit - abszolút színházi infókra alapozva - mi pedig természetesen átvettük. Kollégám először kiegészítette néhány helyi adattal, amivel a férfi még felismerhetőbbé vált, majd miután az illető ma délután felhívott, a cikket lightosítottuk. Más kérdés, hogy mindenki tudja, kiről van szó és főleg, hogy miről.


Szóval jó dolog, hogy Békéscsabán, Békés megyében úgy csinálunk, mintha nagyváros és fontos régió lennénk, azonban még nem nőttünk fel ehhez. Például ha szerelembe esünk egy celebbel, fel kell készülnünk rá, hogy azzal dupla bajt okozunk magunknak és a családunknak, ha pedig mondunk valami éktelen baromságot - és ez már nem a színházi sztori szereplőire vonatkozik -, arról adott esetben orság-világ is felfigyelhet.

Felvetődik a kérdés: úgy csinálok, mint aki elhatárolódik, a cikkel járó megemelt kattintásszám pedig jól jön, hogy is van ez? Hát így: ha elhallgatjuk, úgy csinálunk, mintha nem ebben a megyében élnénk és nem nekik írnánk a lapot. Igaz, hogy nem feltétlenül ez a kedvenc műfajunk - de ez 2008-ban már nem nagyon érdekel senkit. A (média)gyár azért van, hogy termeljen, az alternatív publikációs felületek - például a blogok - pedig azért, hogy önmagvalósítsanak rajta a népek.

Szólj hozzá

kata bulvar dobó