Alföldi blog

Korbely György blogja

2008. aug 31.

Gemini

írta: korbelygyorgy
Gemini

Ha most megszavaztatnám, hogy ki emlékszik még a Gemini együttesre, nem hiszem, hogy sokan lennénk. Most pedig nézem az m2-n a nosztalgiakoncertet (2001-ben vették fel!) és üde színfolt: egy igényes popzenét játszó banda, sok korabeli slágerrel, melyekre mára senki nem emlékszik, nem lett kultikus, mégis vállalható. Ha nem lenne röhejes, azt mondtanám, hogy egy jópofa hippizenekar a hetvenes évek első feléből, akiket elsodort a diszkó meg a rockhullám. Néhány zenész máig ismert figura, például Heilig Gábor, vagy Bardóczi Gyula (Neoton), de a frontemberek (Papp Imre, Markó András és egy örökifjú gitáros, akinek nem tudom a nevét) eltűntek, legalábbis az én szemem elől.

És persze a basszusgitárt egy komoly kinézetű ember kezelte ...

Tovább Szólj hozzá

zene gemini

2008. aug 28.

Dallam a fülben

írta: korbelygyorgy
Dallam a fülben

Napok óta motoszkál a fülemben egy dallam: a Viasaton indul valami ezoterikus sorozat - ami persze egyáltalán nem érdekel -, s annak a beharangozója alatt megy egy nagyon finom dallam, persze lerí róla, hogy feldolgozás. Fütyülöm, dúdolom, de nincs meg, egyszer csak isteni szikra: New Order? Nem! Ezt még a megboldogult Ian Curtis énekli, tehát a jogelőd Joy Divisionről lehet szó... Gyors keresés a YouTube-on és íme:

 


(Ja, és hogy mi ez az aktivitás? Hát egyelőre titok, de szó sincs róla, hogy a helyi blogfelmérésre kampányolnék :) Tény: elkapott a bloglendület, néhány napon belül kiderül, miért...)
Tovább Szólj hozzá

viasat3 joy division

2008. aug 28.

No, mit találtam?

írta: korbelygyorgy
No, mit találtam?

Tisztelt Ünneplők! Elvtársak! Barátaim!

Tisztelettel köszöntöm Orosháza polgármesterét, a város minden lakosát, vendégeinket. Békés, a Viharsarok népe mindig közel állt a szívemhez. Az elmúlt húsz évben azonban különösen megtanultam tisztelni, becsülni őket. Egyszerre kellett szembenézniük a múlt következményeivel és a jelen bűneivel.

>>> A teljes Thürmer-beszéd itt , nem is akárhol: Eduardo Rózsa Flores blogján, merthogy neki is van.

Tovább Szólj hozzá

munkáspárt orosháza thürmer gyula németh béla eduardo rózsa flores

2008. aug 28.

Blogger-e vagy, avagy laptoppal kapálni

írta: korbelygyorgy
Blogger-e vagy, avagy laptoppal kapálni

Nem találós kérdés: a képen látható úriember Orbán Viktor Schwarzenegger-szemüvegben, s a fotó bárki számára elérhető az ellenzék vezére blogján , egész pontosan fotóblogján,  amely amerikai útjáról készül és a gyermekeinek szól. De hogy, hogy nem, tele van vele az egész sajtó, tekintve, hogy a blog publikus ( részletek itt )

Nagy valószínűséggel nem egy magyar újságíró akadt rá a lapra szörfözgetés közben (bár néha egész kurrens dolgokat lehet találni megfelelő keresőhasználattal), hanem valahogy kiszivárgott a blog híre. És egészen véletlenül a Nagy Gyurcsányi Bejelentés napján.

Így hát több legyet ütöttek egy csapásra: némileg hatástalanították Gyurcsány szép új világ-vízióját (amit azért ...

Tovább Szólj hozzá

blog orbán viktor

2008. aug 28.

Helyi helyi érték

írta: korbelygyorgy
Helyi helyi érték

Dobroczki Ádámnak megtetszett a Goldenblog és megtetszett a Google Docs űrlapos funkciója (király dolog, bizony, mondtam én) és a kettőből csinált egy helyi Goldenblogot. Jópofa ötlet, csak félek, hogy belterjessé válik, mint ahogy elég belterjes már ez a helyi blogoszféra is, mind a keresztolvasottság, mind a témaválasztás miatt, kíváncsi vagyok, ha konszolídálódik a helyzet a városházán és rend lesz, miről fognak majd posztolni és kommentelni egymás blogjain a kollégák és kolleginák - tisztelet a kivételnek, persze.

De mivel játszani szeretünk és játszani kell, játsszunk !

Tovább Szólj hozzá

helyi érték dobroczki orosházi blogok

2008. aug 27.

Az a baj...

írta: korbelygyorgy
Az a baj...

Ha elveszek, az a baj, ha osztogatok, az a baj - gondolhatja Gyurcsány Ferenc (ha ismeri a Belgát), amikor szembesül azzal, hogy nem fogadja kitörő öröm cseppet sem átlátszó, szánalmas kísérletét a népszerűség visszaszerzésére . Csak tegnap vagy három hírünk foglalkozott ezzel: többszázmillió iperfejlesztésre, hárommilliárd iskolafejlesztésre (ez csak Békés megye), és persze este az ezermilliárdos adókedvezmény.

Szóval még a látszatra sem ügyelnek: félidő után úgy szórják a pénzt, mintha az övék volna, csak hogy 2010-re valamit fel tudjanak mutatni. Ám itt a baj nem csak az, hogy nincs pénz, sokkal nagyobb, hogy ezek hazudósok és miért hinné el bárki, hogy nem szimpla szemfényvesztés, kommunikációs trükk ez a fene nagy ...

Tovább Szólj hozzá

gyurcsány osztagatás

2008. aug 26.

Szeptember 22.

írta: korbelygyorgy
Szeptember 22.

Friss CM-poszt:

Elkezdjük a nyolcadik budapesti Critical Mass szervezését. Más lesz mint az eddigiek. Már majdnem igazi Critical Mass. A lényegi változás az, hogy nem lezárt útszakaszokon, rendőri biztosítás melletti biciklizés lesz, hanem tömeges és szabad bringás közlekedés. Várhatóan 3 helyszínen, 3 különböző témában, 3 vagy több szervezet szervez majd demonstrációt a belváros legnagyobb közlekedési terhelést elszenvedő terein.   >>>>tovább

 

Jó mókának ígérkezik a fővárosi dolog, s jó móka lesz a helyi CM is, amit természetesen ismét megtartunk, bár sok szó nem esett róla még. Szerencsére kerékpáros élet azért van, nem is kicsi, a többiek éppen a mályvádi teljesítménytúrára készülnek, ...

Tovább Szólj hozzá

criticalmass szeptember 22

süti beállítások módosítása