Alföldi blog

Korbely György blogja

2008. sze 19.

Magyar Demokratikus Charta, az álnépfront

írta: korbelygyorgy
Magyar Demokratikus Charta, az álnépfront

Vajon lesz-e másodszor is Budán kutyavásár? Egyszer nagyon bejött a chartázás a szocalistáknak, 1992-ben, amikor közvetve az SZDSZ a hátán hozta be őket a szalonképes színtérre és lett a dologból az, ami, például hogy néhány évvel a rendszerváltás után együtt menetelt üldöző és üldözött egy fantom elllen, amit úgy hívtak, hogy Csurka, akinek a nevét mára a huszonévesek talán nem is ismerik. És persze lett koalíció.

Isten ments, hogy most bölcsnek tettessem magam: az 1992-es Demokratikus Chartát én is támogattam, mert annak a liberálisnak mondott értelmiségi körnek a bűvkörében éltem, akik ezt tető alá hozták. Sajnos a kommunikációs zajban elvesztek azok a józannak bizonyult hangok, melyek arra figyelmeztetnek, hogy jól ...

Tovább Szólj hozzá

gyurcsány magyar demokratikus charta

2008. sze 18.

Már csak négy nap...

írta: korbelygyorgy
Már csak négy nap...


Egy kis gyűjtemény a 22-ei rendezvény promóciós anyagából

 

Az orosházi autómentes nap szpotja:

Nincs flash lejátszód, vagy nincs engedélyezve.

Töltsd le

 

Kedden adott interjúm hírhez csatolandó hanginzert formában.

Nincs flash lejátszód, vagy nincs engedélyezve.
Töltsd le

 

Ez pedig a plakátunk:

Nagy méretben 

Tovább Szólj hozzá

criticalmass oké

2008. sze 17.

Túlkapások

írta: korbelygyorgy
Túlkapások

Megjelent Bodoky Tamás Túlkapások című kötete, mely a két évvel ezelőtt kezdődött eseményeket követi nyomon, az elkúrtuk-beszédtől egészen napjaink fejleményeiig. Ezeket az eseményeket sokféleképpen értelmezték, többnyire a fekete-fehér gondolkodás jegyében: a kormánypártiak csőcselékről beszéltek, az ellenzékiek forradalomról (persze leegyszerűsítve), s nagyon kevesen figyelték reálisan, tényszerűen az eseményeket. Ezek egyike volt az Index, jelesül Bodoky Tamás, akit egykor a Magyar Narancs it-szakírójaként ismertünk meg, mára az Index főszerkesztő-helyettese és komoly újságírói teljesítmények fűződnek a nevéhez.


 

Az indexes cikksorozat könyv alakjának utószavát Schiffer András, a Lehet Más a ...

Tovább Szólj hozzá

index bodoky elkurtuk schiffer

2008. sze 15.

Az idén is felvonul a Kritikus Tömeg Orosházán

írta: korbelygyorgy
Az idén is felvonul a Kritikus Tömeg Orosházán

Ha szeptember 22-e, akkor Autómentes Nap Orosházán. A 2005 óta hagyomány ugyanis, hogy az OKÉ, azaz az Orosházi Kerékpárosok Érdekvédelmi Egyesülete szervezésében több száz kerékpáros lepi el a város útjait, felvonulással demonstrálva a biztonságos közlekedés, az egészséges életmód, a környezetvédelem fontosságát és szükségességét.

 
Az idén negyedik alkalommal rendezi meg az Autómentes Napot Orosházán a helyi kerékpáros egyesület. Az orosházi biciklisták azt szeretnék, hogy - akárcsak az ország és világ több településén - akik megtehetik, legalább ezen a napon hagyják otthon gépjárműveiket és válasszanak alternatív közlekedési eszközt, pattanjanak kerékpárra, illetve vegyék igénybe a közösségi ...

Tovább Szólj hozzá

criticalmass oké

süti beállítások módosítása