2008. sze 15.

Az idén is felvonul a Kritikus Tömeg Orosházán

írta: korbelygyorgy
Az idén is felvonul a Kritikus Tömeg Orosházán

Ha szeptember 22-e, akkor Autómentes Nap Orosházán. A 2005 óta hagyomány ugyanis, hogy az OKÉ, azaz az Orosházi Kerékpárosok Érdekvédelmi Egyesülete szervezésében több száz kerékpáros lepi el a város útjait, felvonulással demonstrálva a biztonságos közlekedés, az egészséges életmód, a környezetvédelem fontosságát és szükségességét.

 
Az idén negyedik alkalommal rendezi meg az Autómentes Napot Orosházán a helyi kerékpáros egyesület. Az orosházi biciklisták azt szeretnék, hogy - akárcsak az ország és világ több településén - akik megtehetik, legalább ezen a napon hagyják otthon gépjárműveiket és válasszanak alternatív közlekedési eszközt, pattanjanak kerékpárra, illetve vegyék igénybe a közösségi közlekedési szolgáltatásokat. 

A Critical Mass (Kritikus Tömeg) felvonulás 17 órakor a szokott helyről, az Eötvös térről indul rendőri felvezetéssel, s ide is érkezik vissza a kerékpáros, görkorcsolyás menet. Az útvonal:   

Eötvös-tér - Rákóczi út - Ady Endre - Kós Károly utca - Bajcsy-Zsilinszky utca - Tél utca -Szabó Dezső utca - Móricz Zsigmond utca - Huba utca - Lehel út - Székács József utca - Kelet utca - Aradi utca - Bajcsy-Zsilinszky utca - Táncsics utca - Rákóczi út- Eötvös-tér 


Megérkezés után azonban nem érdemes még szétszéledni, ugyanis különböző látványos programok, bemutatók várják az Autómentes Nap résztvevőit.

Az Orosházi Kerékpárosok Érdekvédelmi Egyesülete 2005 nyarán alakult azzal a céllal, hogy a biciklis kultúra népszerűsítése mellett közösséget teremtsen mindazok számára, akik szabadidejüket szívesen töltik két keréken. Ezen túl a helyi civil társadalom részeként a várost és a térséget érintő közlekedésbiztonsági, környezetvédelmi és turisztikai kérdésekben is hallatják hangjukat az OKÉ aktivistái.

Bővebb infó:   

http://oke.freeblog.hu

Misinszki István: misinszki_kukac_gmail.com, 20/451-49-15

Korbely György: korbely_kukac_gmail.com, 20/96-47-036

 
Szabadon felhasználható fotók a tavalyi rendezvényről és az idei Föld Napjáról

http://picasaweb.google.hu/okeblog/CriticalMass2007OroshZa# 

http://picasaweb.google.hu/okeblog/FLdNapja20081Sorozat#  
 
Slideshow az áprilisi földnapi felvonulásról:

https://www.youtube.com/watch?v=IwLI7J3Vqr4

 

Szólj hozzá

criticalmass oké