Alföldi blog

Korbely György blogja

2008. sze 24.

Én is nyomozok kormányszóvivő.hu-ügyben

írta: korbelygyorgy
Én is nyomozok kormányszóvivő.hu-ügyben

Nyomozás indult a kormányszóvivői portál ügyében - tudta meg a Magyar Nemzet. A lap szerdai számában azt írja: a rendőrség már végzett a tanúk meghallgatásával, és jelenleg a szakértői véleményre várnak - olvasom.

Kormányszóvivő.hu-ügyben már én is régen nyomozok: mi az oka, hogy még mindig nem fogadták el a regisztrációmat ?

Tovább Szólj hozzá

kormanyszovivohu

2008. sze 23.

Gárdistáné a kistérség élén

írta: korbelygyorgy
Gárdistáné a kistérség élén

Izgalmas kis médiaetikai problémába botlottam ma délután és nem is nagyon tudom, mitévő legyek.

Az alaphír az, hogy az orosházi kistérségi társulás - Erika volt munkáltatója, de ennek most semmilyen jelentősége nincs - mai ülésén megválasztotta a lemondott Rácz Dénes irodavezető utódát. Erről meg is jelent egy rövid hír , majd jöttek az infók, illetve a kommentek a cikk alá: Fejes Róbertné ex-nyomozó, illetve ex-pedagógus férje a Magyar Gárda oszlopos embere Pusztaföldváron, illetve itt a térségben, erről több  iwiw-es link is tanúskodik (mármint az ember és az asszony profilja, illetve ismerőseik díszes tábora, turul, vazul, szittya, minden, ami belefér ebbe a szimbólumrendszerbe).

Hát ugye, kezdődnek a dilemmák. Mennyire ...

Tovább Szólj hozzá

magyar garda kistérség

2008. sze 23.

Még egy videó az autómentes napról

írta: korbelygyorgy
Még egy videó az autómentes napról

Ezt a videót Losonczi Dávid, az OVTV munkatársa készítette, aki görkorcsolyázva követte végig a menetet, szerintem szuper médiás teljesítményt vitt véghez.

Élménybeszámolóra most még nincs időm, tőmondatokban azonban összefoglalom: kevesebben voltak a korábbiaknál, kb. másfélszázan tekertek, az okokat még nem elemeztük, de ráfogjuk az időjárásra :) (egyébként tényleg hideg volt, sokaknak ez már nem biciklis idő, ráadásul randa felhők mászkáltak felettünk).

Érdekesség, hogy Németh Béla polgármester is kijött, de semmi hatalmi törekvés, letekerte a távját mint más és nem nyomakodott a mikrofon közelébe, gondolom, nem is volt ilyen szándéka. Az együttműködő partnereknek nagyon köszönjük, ők a plakáton fel vannak ...

Tovább Szólj hozzá

criticalmass oké

2008. sze 22.

Kerékpárbarátság

írta: korbelygyorgy
Kerékpárbarátság

Úgy tűnik, itt a civil dolgokról lehet dumálni naphosszat, a hivatalosságok továbbra is csak a saját orrukig látnak.

Tegnap ügyeletesként pont én tettem fel a hírt, hogy Szarvas és Békés városa kerékpárbarát város címet nyert. Ki is akadtam egy pillanatra, persze nem irigységből, hanem azért, mert még mindig a felülről vezérelt dolgok láthatóak a minisztériumokban: Szarvason és Békésen csinálnak valami mű-autómentes napot, vagy európai mobilitási hetet, illetve sikeresen pályáznak kerékpárútra, máris kapják a plecsnit. 2005 óta egyértelműen Orosházától hangos a média és a második nyilvánosság megyei szinten bringaügyben és semmi, merthogy ez alulról jövő, gondolom én.

Holott még az önkormányzatot sem érheti szó, ...
Tovább Szólj hozzá

bringa oké kerékpárbarát település

süti beállítások módosítása