2008. sze 23.

Gárdistáné a kistérség élén

írta: korbelygyorgy
Gárdistáné a kistérség élén

Izgalmas kis médiaetikai problémába botlottam ma délután és nem is nagyon tudom, mitévő legyek.

Az alaphír az, hogy az orosházi kistérségi társulás - Erika volt munkáltatója, de ennek most semmilyen jelentősége nincs - mai ülésén megválasztotta a lemondott Rácz Dénes irodavezető utódát. Erről meg is jelent egy rövid hír, majd jöttek az infók, illetve a kommentek a cikk alá: Fejes Róbertné ex-nyomozó, illetve ex-pedagógus férje a Magyar Gárda oszlopos embere Pusztaföldváron, illetve itt a térségben, erről több  iwiw-es link is tanúskodik (mármint az ember és az asszony profilja, illetve ismerőseik díszes tábora, turul, vazul, szittya, minden, ami belefér ebbe a szimbólumrendszerbe).

Hát ugye, kezdődnek a dilemmák. Mennyire határozza meg a magánélet a közéletet? Diszkriminálható-e egy munkavállaló azért, mert házastársa/gyermeke/apja-anyja valamiért nem szalonképes? Nem tudom, de megítélésem szerint nem. Hír-e ez? Azt sem tudom, ezért reggel konzultálok nálam okosabb emberekkel, ezzel mondjuk a publikálás felelősségét is átpasszolom. (Például induljunk ki abból, hogy Korbelyné Nagy Erikát sem érte hátrány amiatt, mert a férje újságíró, pedig sok esetben bizalmi állást töltött be az elmúlt évtizedben, mint ahogy most is - reméljük engem sem fog, mert ő APEH-es :))

Az is tény, hogy az új irodavezető iWiW-ismerőseinek rovata hemzseg a már említett mozgalmaktól és mozgalmároktól, de szerintem ez sem jelent sokat - jogilag és talán etikailag sem - mert ha megnézem az én 1200 ismerősömet, itt is akadnak szittyák, mégsem tartozom közéjük, sőt vannak köztük drogosok, perverzek és mindenféle deviánsok, de nem hiszem, hogy ezért felelnem kellene valakinek.

Viszont az is tény, hogy Orosházán nem lehet csak úgy pozicióba kerülni, hogy az embert nem infózzák le, hogy kizárólag szakmai rátermettségét nézzék, illetve a kinevezőknek ne legyen valami mögöttes szándéka a személyi döntéssel.

Úgyhogy lehet találgatni, elméleteket gyártani: vajon a Magyar Gárda most elfoglalja a kistérséget? Vagy megint született egy rossz kompromisszum és majd kap valaki cserébe valamit valakikől? Illetve csak megint valami nagy amatőrség történt, ami azért nem szokatlan 2006 óta? Talán egyszer kiderül, bár ez sem biztos.

De hogy ebből kurva nagy balhé lesz, azt már előre látom, ha csak abba gondolok bele, hogy micsoda hiszti volt a Magyar Gárda nemkívánatossága, illetve a polgi által átvett árpádsávos zászló körül...

De először azt kéne eldönteni, hogy miként legyen ebből hír... Vagy már régen az is?

 

Szólj hozzá

magyar garda kistérség