Alföldi blog

Korbely György blogja

2008. feb 10.

Nép szava .... szava?

írta: korbelygyorgy
Nép szava .... szava?

A képet most küldte Szabó kolléga. A dolog drámai, mármint a hajnali baleset Szanazugnál, amit csak tetéz, hogy a Népszavánál földrajzból felmentett szerkesztők írják a felcímeket.


Tovább Szólj hozzá

népszava halálos baleset

2008. feb 09.

AISZJ

írta: korbelygyorgy
AISZJ

Nem új adónem mozaikszavát helyeztem el a címben, hanem egy régi-új köszöntésfajtára hívom fel a figyelmet, melyet ma többször hallottam, mint a jó napotot, a hellót és a sziát együttvéve: adjon az Isten szebb jövőt. Így köszönnek a gárdisták, például a megyei kapitány e-mailjei is így kezdődnek, de arra nem figyeltem fel, ma délelőtt viszont ez volt a vezérmondat.

Különösebb kommentárt nem fűzök hozzá, a lényeget röviden összefoglaltam a Beolon. Egy hölgy szerint az emberek félnek, ezért voltak kevesen, én pedig azt mondom: az orosháziaknak mégis csak van eszük és nem foglalkoznak olyan szervezetekkel, mint a Magyar Gárda.

 

Tovább Szólj hozzá

magyar garda

2008. feb 08.

2008 lufi

írta: korbelygyorgy
2008 lufi

Gyors Google-vadászat, bár nem tart sokáig: ti tudtátok, van olyan énekesnő, hogy Csézy ?

Ő nyerte most az Eurovíziós dalfesztivál hazai döntőjét. Minden tökéletes, hang, kinézet rendben, csak éppen úgy érzem itt magam, mintha még mindig 1980 lenne. Például az a Lola nevű tininémber, akit már láttam több helyen, poszt-NSZK hangulatot varázsolt, tiszta Nena-fílingben nyomta, hátha már csak a magamfajta vén faszok emlékeznek arra az időszakra. Egyébként is gyenge volt az egész, talán Gál Csaba Boogie produkciója érdemelt figyelmet, legalábbis számomra. Inkább Monk-ot néztem volna....


Tovább Szólj hozzá

eurovizios dalfesztival csezy

2008. feb 08.

Prikazsia Gárda

írta: korbelygyorgy
Prikazsia Gárda

Reggel Orosházán lesz a Magyar Gárda toborzásilag, főparancsnokostól, Wass Albertestől, mindenestől. Ennyit lehet tudni egyelőre, illetve annyit, hogy volt egy kis huzavona a helyi önkormányzatnál az engedély körül, de végül megtartják a "kulturális rendezvényt". S itt ismét kiviláglik, hogy mekkora idióták vannak mifelénk (nem nevesítek, mert akad itten olyan befolyásos ember, aki megrögzött munkáslevelezője a főnökségemnek, már a feleségemet is náluk jelenti fel, lehet, hogy már azt is figyelik, hogy a gyerek hányra jár bölcsibe.) Na szóval: néhány hete kitalálták, hogy a Magyar Gárda nemkívánatos Orosházán, erről hoztak egy határozatot, ami jogászok szerint több sebből vérzik. Erre persze a bakancsosok is vérszemet kaptak, az ...

Tovább Szólj hozzá

magyar garda

2008. feb 05.

Dream Team

írta: korbelygyorgy
Dream Team

Ma ismét sikerült jól elszórakoztatnunk a megyét a ragyogó orosházi szürkeállománnyal (vagyis nem csak a megyét, a hírkeresőn is jól pörög a téma):

Mi lapul az orosházi fürdőigazgató páncélszekrényében? - részletes beszámolónk
Négy sajtótájékoztató, egy érdemi napirend és majd három órán át tartó tanácskozás - így összegezhető az orosházi képviselő-testület kedd reggelre összehívott rendkívüli ülése. Rendkívüli volt, mert egy héttel korábban a több mint 1,5 milliárd forintos, Gyopárosfürdő fejlesztését érintő pályázat beadását előkészítetlenség miatt nem szavazták meg a városatyák

Tovább Szólj hozzá

oroshaza

2008. feb 04.

Az élet sűrűje

írta: korbelygyorgy
Az élet sűrűje

Ma reggel sem a szerkesztőségben kezdtem, hanem az élet sűrűjében: kinn "forgattam" a csabai vasútállomáson, ez sült ki belőle. Figyelemre méltó, hogy az eszköz egy Nokia kommunikátor - a vizuális kollégák kivétel nélkül jót mondtak a minőségről, azaz a jelenlegi netvideós trendeknek bőven megfelel ez a 3.2 mpixeles kamera (viszont marha érdekes, hogy rossz fotókat csinálok vele, nagy valószínűséggel bennem van a hiba).

A tanulság egyébként az, és ez már nem online vagy print vagy akármilyen média kérdése, hogy a szerkesztő urak-hölgyek számára bizony jót tesz egy kis kirándulás a terepre, magam részéről legalábbis hasznos volt a kirándulás.

 

Tovább Szólj hozzá

video nokia mav sztrajk beolhu

süti beállítások módosítása