2009. dec 14.

A nagy pártok jelöltjeit már ismerjük

írta: korbelygyorgy
A nagy pártok jelöltjeit már ismerjük

Álmos kampány várható Békés megyében, már ami a nagy pártokat illeti (a kicsik pedig szerintem nem sok vizet zavarnak majd).

Most vált publikussá a Fidesz listája, ahol csupán egy meglepetés van, illetve borítékolható volt, hogy Orbánék nem Spiák Ibolyát indítják Karsai birodalmában, hanem Simonka Györgyöt, aki a búzaégetőhöz hasonlóan különc figura, igazi demagóg. Egy viccs van csak a dologban: míg Karsai a Fideszhez közelebb álló termelői oldalt képviseli, addig Simonka igazi nepper, azaz felvásárló cége van, például másfél évvel ezelőtt Karsaiék az ő egyik telepét zárták le, tiltakozásul az alacsony felvásárlási ár miatt - ez volt a híres dinnyeblokád (a képen Simonka György, őt viszonylag kevesen ismerik).

A szocik listája egyébként már régebb óta publikus, ott gyakorlatilag a jelenlegi arcok indulnak, némi helycserével. Itt talán csak egy meglepetés van: Orosháza expolgármestere, Fetser János nem indul egyéniben és nagy valószínűséggel listán sem, az pedig nyitott kérdés, hogy helyhatóságin megméretteti-e magát. Helyette az orosházi körzetben Varga Zoltán (jelenleg önk. miniszter) indul, az ő korábbi kudarcának színhelyén, Békésen pedig Nagy László.

A kis pártokról semmit nem lehet tudni, az MDF és az SZDSZ esetén még az is kétséges, hogy minden körzetben indulnak, tudomásom szerint az LMP nagyon szervezkedik és persze ott a Jobbik, ők is vadul készülnek, kérdés, hogy egy komoly tétszavazásnál mennyire lesz vonzó a választóknak a cigánybűnös-multikhaza-vesszenFaludy-fílingre épülő program.

Szólj hozzá

választás mszp fidesz karsai simonka