Alföldi blog

Korbely György blogja

2009. ápr 18.

Rózsa-Flores

írta: korbelygyorgy
Rózsa-Flores

Gyuri, tudtad hogy hasonlítasz Eduardo Rózsa-Floresre? - kérdezte több mint másfél évtizede egyszer egy havarom haverja, emikor felkeveredtek a lakásunkra valami potyapia reményében. Kicsit szégyelltem magam, mert fogalmam sem volt, ki az említett úriember, de aztán utánajártam és azóta is tudom és bevallom őszintén, érdekes figurának találtam a bolívai-magyar állampolgár író-újságíró-költő-színész-kalandort. Nem követtem lépésről lépésre az életét természetesen, de azért ha a nevére bukkantam valahol, elolvastam az adott információt.

Különösen megdöbbentett tehát, hogy Florest és társait (köztük a két évig szülővárosomban, Szarvason élt Magyarósi Árpádot) lelőtték a bolíviai hatóságok , illetve az egészből ...

Tovább Szólj hozzá

eduardo rózsa flores

2009. ápr 15.

Ezzel még adós vagyok...

írta: korbelygyorgy
Ezzel még adós vagyok...

Felvonulás helyett túra a Föld Napján

Az Orosházi Kerékpárosok Érdekvédelmi Egyesülete (OKÉ) 2009-ben, a Föld Napján szakít eddigi hagyományaival és nem kerékpáros felvonulással, hanem kerékpártúrával hívja fel a figyelmet a környezet- és természetvédelem fontosságára.

Az úti cél ezúttal a Körös-Maros Nemzeti Park kardoskúti bemutatóközpontja lesz, ahol a túra résztvevői megismerkedhetnek a pusztaközpont növény- és állatvilágának egyedülálló szépségeivel. A helyszínen a nemzeti park munkatársai kalauzolnak.

A gyülekező a megszokott helyszínen, azaz az Eötvös téri iskola előtt lesz április 22-én, szerdán délután két órakor. A túrán bárki részt vehet, aki hajlandó áldozni két-három órát egy kellemes és ...
Tovább Szólj hozzá

orosháza föld napja oké kardoskút

2009. ápr 14.

Breaking: orosházi miniszter a Bajnai-kormányban?

írta: korbelygyorgy
Breaking: orosházi miniszter a Bajnai-kormányban?

Darvas József óta nem adott minisztert a város, de talán még Békés megye sem. Néhány óra múlva kiderül, hogy igaz-e a NOL.hu infója, miszerint Varga Zoltán, a megyei közgyűlés volt elnöke (jelenleg az MSZP frakcióvezetője mind ott, mind az orosházi önkormányzatban) lesz-e az önkormányzati miniszter Gyenesei István helyett.

Frissítés: Időközben felmerült, hogy Vastagh Pál is Békés megyeiként volt igaságügyi miniszter, azonban ez annyiban sántít, hogy valóban itt született, illetve itt nyert választásokat, azonban nem lakott a megyében. Varga időközben miniszter lett, hamarosan interjú készül vele.

 

 

 

Bővebb infó itt

Tovább Szólj hozzá

varga zoltán kormányválság

süti beállítások módosítása