2009. ápr 15.

Ezzel még adós vagyok...

írta: korbelygyorgy
Ezzel még adós vagyok...

Felvonulás helyett túra a Föld Napján

Az Orosházi Kerékpárosok Érdekvédelmi Egyesülete (OKÉ) 2009-ben, a Föld Napján szakít eddigi hagyományaival és nem kerékpáros felvonulással, hanem kerékpártúrával hívja fel a figyelmet a környezet- és természetvédelem fontosságára.

Az úti cél ezúttal a Körös-Maros Nemzeti Park kardoskúti bemutatóközpontja lesz, ahol a túra résztvevői megismerkedhetnek a pusztaközpont növény- és állatvilágának egyedülálló szépségeivel. A helyszínen a nemzeti park munkatársai kalauzolnak.

A gyülekező a megszokott helyszínen, azaz az Eötvös téri iskola előtt lesz április 22-én, szerdán délután két órakor. A túrán bárki részt vehet, aki hajlandó áldozni két-három órát egy kellemes és hasznos kerékpáros kirándulásra, illetve felvállalja a harminc kilométeres táv kényelmes letekerését.

A szervezők az idén azért döntöttek a kerékpáros kirándulás mellett, mert úgy vélik, a gazdasági válság időszakában a szokásosnál nagyobb hangsúlyt érdemel a természet- és környezetvédelem ügye. Félő ugyanis, hogy a megszorítások idején a zöld érdekek háttérbe szorulnak.

Az Orosházi Kerékpárosok Érdekvédelmi Egyesülete (OKÉ) 2005-ben alakult azzal a céllal, hogy a helyi kerékpáros kultúra fóruma legyen. Évek óta nagyszabású városi felvonulásokat szervez az Autómentes Napon (szeptember 22.), illetve a Föld Napján (április 22.). Ezen túl különböző, hosszabb-rövidebb túrákat szervez, illetve a kerékpáros társadalmat foglalkoztató kérdésekben felemeli szavát.
Szólj hozzá

orosháza föld napja oké kardoskút