Alföldi blog

Korbely György blogja

2009. máj 17.

Index 10

írta: korbelygyorgy
Index 10

Születésnap születésnap hátán: ma reggel az Index ünnepel, nem is akármilyen ötlettel. a legelső dizájn jelenik meg, természetesen az aktuális tartalommal, például ott van a mi esti tragédiánk is, miszerint tegnap este kamionos gázolt el biciklist Békésszentandrásnál.

Az Index indulása annak idején alaposan felkavarta a hazai háló akkor még nem túl élénk életét, én például külföldről érkeztem haza, amikor az volt az első hír, amit kaptam, hogy az akkori kultlap, az Internetto szerkesztősége felállt és új lapot alapít. Akkor sokan szkeptikusan fogadták a hírt, hiszen egy multitól, az IDG-től távoztak, ráadásul a márkát sem vihették magukkal, viszont ott voltak az alapító atyák (Nyírő András, Uj Péter, Gerényi Gábor és ...

Tovább Szólj hozzá

index nyírő andrás uj péter internetto

2009. máj 16.

Gasner

írta: korbelygyorgy
Gasner

Gasner Jánosra, a Sziámi, az Európa Kiadó és sok más projekt gitárosától búcsúznak szombaton az Erzsébet téri Gödörben. Gasner két hónapja, márciusban hunyt el, s hogy őszinte legyek, az én figyelmemet is elkerülte a hír.


Most azonban a Facebookon megtaláltam az emlékbuli meghívóját , s ugyanitt találtam egy YouTube emlékplaylistet (egész pontosan Twitteren hívták fel a figyelmemet), melyet Vető János Dániában élő képzőművész, ex-Trabant tag állított össze.

 

 

Tovább Szólj hozzá

sziámi facebook gasner jános europa kiado

2009. máj 16.

Csiripelés bringanyeregből

írta: korbelygyorgy
Csiripelés bringanyeregből

Médiatörténeti eseménynek nem nevezném azért, de mindenképpen izgalmas kihívás alkotónak és fogyasztónak egyaránt, hogy a jövő heti Békéscsaba-Arad-Békéscsaba szupermaraton tudósítása a Twitter segítségével történik majd, azaz a Beol.hu csivitelőoldalára nyomogatjuk fel egyenesen a biciklinyeregből a max. 140 karakteres üzeneteket, illetve a fotókat.

Ezzel egy picit talán hozzá tudunk járulni az új dilit népszerűsítő mozgalomhoz, ami főként a Nagy Twitterversenyben nyilvánul meg, de maga a szaksajtót és a szakmai blogokat is komolyan foglalkoztatja a 140 karakterben egyszerre közösségi, információs és/vagy kommunikációs céllal történő csiripelés jelene és lehetséges jövője. Egyébként nem csak én, hanem Kerekes Jani is ...

Tovább Szólj hozzá

twitter békéscsaba arad békéscsaba

2009. máj 14.

Road post

írta: korbelygyorgy
Road post

Na, így jár, aki ritkán posztol: történt némi változás a Freeblog kezelőfelületén...(Amúgy boldog hatodik szülinapot, Freeblog...)

Nem azért nem írtam persze, mert nincs miről, nagyonis, sokkal inkább a felettem lebegő Demoklész kardja elől kapkodom a fejem.

Most például Intercity-n ülök és a székesfőváros felé robogok egy céges tanácskozásra, ahol ráadásul prezentációt tartok, ami ugyebár nem az én kedvenc műfajom, főként, hogy a téma sem a kedvencem. Aztán itt vannak a Hegyalja-előkészületek, bár az idén nagyon sok minden alól mentesít a Próbakő Kommunikáció, mint a fesztivál hivatalos ügynöksége, a Zöld Sátor dolgaiban is lezárul lassan a szervezés első szakasza. Vicces kötelezettségem is van ezzel kapcsolatban: ...

Tovább Szólj hozzá

budapest máv beol

süti beállítások módosítása