Alföldi blog

Korbely György blogja

2009. okt 04.

Magyar darkwave - keresem a Hold zenekart

írta: korbelygyorgy
Magyar darkwave - keresem a Hold zenekart

Nincs flash lejátszód, vagy nincs engedélyezve.

 

Egy ritka muzsika a kilencvenes évek első feléből, ez itt a Mask, ami az F. O. System volt tagjaiból alakult, a frontember pedig az a Gabrieli Richárd, aki jelenleg az Ezüst-Patak gitáros-énekese. Nem tudom, hogy a csodában, de annak idején engem nagyon megragadott ez a műfaj (röhögnek is rajtam a kollégáim), s ezen vonzalom a mai napig megmarad - na jó, a tudatos dark közhelyekkel operáló bandákat én is kiröhögöm.


Megpróbálom learchiválni a legfontosabb magyar darkwave zenekarokat, hellyel-közzel sikerül is, viszont a kilencvenes évek elején működő Hold zenekarról nem találok semmit a neten, sem audió, sem videó, de még szöveges tartalmat sem (egy-két ...
Tovább Szólj hozzá

dark mask fo system

2009. okt 04.

Hogy még mozgalmasabb legyen az életünk

írta: korbelygyorgy
Hogy még mozgalmasabb legyen az életünk


...újabb családtaggal bővültünk: egy cica érkezett otthonunkba ma délután, aki a Lili nevet kapta Héditől.

A helyzet az, hogy örököltünk mi az előző lakótól kb. öt macskát, akiket azonban a kutyáink szisztematikusan elüldöztek, hiába volt minden békítési kísérlet. Lili cica azonban alapból a házban kezdi és Obama elnök módjára megpróbálom majd az izraeli-palesztin béketárgyalásoknál hatékonyabban kibékíteni az újonnan felmerült antagonisztikus ellentéteket.
 
 
 
Tovább Szólj hozzá

lili cica macska

2009. okt 03.

Bréking

írta: korbelygyorgy
Bréking

KÖZLEMÉNY
 
 

A Magyar Szocialista Párt Békés megyei küldöttgyűlése ma, október 03-án elvégezte munkáját a 2010 évi országgyűlési választásokra való felkészülés jegyében.

Megválasztotta kampányfőnökét, Nagy László személyében; megválasztotta a Megyei Választási Bizottságot, melynek vezetője Varga Zoltán megyei elnök; elfogadta a Békés megyei területi listát.

A területi listát Varga Zoltán önkormányzati miniszter, az MSZP Békés megyei elnöke vezeti.
 

Az MSZP Békés megyei Elnöksége

Tovább Szólj hozzá

mszp nagy lászló varga zoltán

2009. okt 01.

Főnénik szabályoznák a netet

írta: korbelygyorgy
Főnénik szabályoznák a netet

Most először jutok oda, hogy belenézzek a rapid módon eltávolított Nap-Kelte helyén a Ma reggel című műsorba, ahol most éppen három főnéni az internetet szabályozná a gyerekek védelmében.

Kettő közülük nagyon is ismerős több mint tíz éve: Körmendy-Ékes Judit volt ORTT-elnökként már tett ilyesmire kísérletet (gyorsan meg is alakult a tartalomszolgáltatók önszabályozó szervezete), Szalai Annamária pedig az ORTT vérmes fideszes megmondó asszonya. Nagy Krisztina hirtelen nincs meg, de ő is szabályozásról beszél.

Vicces dolgok ezek: először csak a gyerekek védelmében, aztán a kultúra védelmében, aztán más mondvacsinált okok védelmében szabályoznak, szabályoznának, de végülis nem jutnak semmire, mert azért az még az ...
Tovább Szólj hozzá

ortt nagy krisztina judit szalai annamária internetszabályozás körmendy ékes

2009. sze 30.

Változások a Népújság Kft. élén

írta: korbelygyorgy
Változások a Népújság Kft. élén

Október elsejétől, azaz néhány perc múlva jelentős személyi változások lépnek érvénybe a Beol.hu-t és a Békés Megyei Hírlapot is kiadó Népújság Kft.-nél. Ezeket Bayer József, az ASM ügyvezető igazgatója jelentette be szerdán délután.

Varga Ottó a továbbiakban az ASM Heves megyei vezetője lesz, azaz főszerkesztőként és kiadóvezetőként irányítja az ottani munkát. Békésben Nánási János kiadóvezető-főszerkesztő irányítja operatívan a szervezetet, Tóth Miklós ügyvezetőként Kecskemétről irányít. Tekintve, hogy a régi-új vezető a gazdasági oldalról érkezett, szakmai vezető irányítja a szerkesztőséget Pocsaji Richárd felelős szerkesztő személyében.

A változás a Beol.hu-t nem érinti személyileg, szakmailag ...

Tovább Szólj hozzá

hírlap varga békés ottó megyei beolhu népújság

2009. sze 28.

3 nap 330 kilométer

írta: korbelygyorgy
3 nap 330 kilométer

A Tisza-tó ezidáig nekem kimaradt, így a kellemest a hasznossal kötöttük össze a hétvégén: egy igazi baráti tekerés volt oda és vissza és természetesen ott a helyszínen, összesen 330 kilométert sikerült letekerni, ami rekordnak is tekinthető az én nem túl régi kerékpáros pályafutásomban, talán egész nyári tekerésmennyiségemet übereli.

Az út és a kirándulás főbb mozzanatairól Twitter-üzeneteket gyártottam, amik persze csak az itt és most elvárásainak felelnek meg, de talán élethűen adták vissza a legfontosabb pillanatokat - persze, csak akit érdekelnek az ilyen kalandok. Szóval első nap utaztunk, természetesen bringával, mégpedig nagyon durva szembeszéllel, szinte végig.

A második nap már könnyebben telt, ekkor ...

Tovább Szólj hozzá

bringa oké tisza tó túra

süti beállítások módosítása