Alföldi blog

Korbely György blogja

2009. jan 31.

Időzített (roma)bomba

írta: korbelygyorgy
Időzített (roma)bomba

Nem hiszem, hogy csak az érezné, hogy nagy gáz van, aki rendszeresen moderálja a különböző közbiztonsági témák cikkhozzászólásait, hanem bárki, aki nyitva tartja a szemét.

Elég csak utalni az utóbbi 24-36 óra történéseire: Sarkadon - eddig példátlan módon a cég hazai történetében - be akarnak csukni egy Tesco-áruháza t, egész pontosan szupermarketet, mert ott elszaporodtak a lopások. Miskolc rendőrkapitányát menesztették, mert kijelentette: az utóbbi idők miskolci rablásai romákhoz köthetők. 

Nehéz erről beszélni, ha az ember demokrata és liberálisnak mondott, sőt maga is úgy gondolná, ha a liberalizmust nem járatták volna le az elmúlt mintegy másfél évtizedben Magyarországon.

Viszont nem lehet nem beszélni, mert ...

Tovább Szólj hozzá

roma közbiztonság

2009. jan 30.

Lagzi és bringaút

írta: korbelygyorgy
Lagzi és bringaút

Két nehéz dolgon is túl sikerült esni a héten, illetve a múlt hét végén: egyrészt megszabadultunk végre az esküvős játéktól, vasárnap este a Csaba Center színpadán pöffeszkedtem én is a díjátadón . Persze nem volt semmiféle botrány, a hét díjazottból öt pár tudott eljönni, ami szerintem jó arány, jópofa, aranyos volt minden, úgy végződött, ahogy eltelnie kellett volna: könnyedén, lazán.

Aztán a mozgalmi munka is aktív volt az elmúlt időszakban: az OKÉ állásfoglalást adott ki erről a csodálatos kerékpárútról, ami itt a blogon is megjelent szóról szóra. Nem lett túl nagy visszhangja, sértődés persze lett: a szakhatósági szakik a keddi átadón a mi kollégáinkat csesztették, holott az OKÉ-t - beleértve engem is - ...

Tovább Szólj hozzá

kerékpárút az év ifjú párja

2009. jan 27.

A jól elkapott rosszkedv - Hajós az FN.hu-n

írta: korbelygyorgy
A jól elkapott rosszkedv - Hajós az FN.hu-n

A hülye címadást leszámítva az utóbbi évek legjobb interjúja politikáról, médiáról, kultúráról, ha van tíz-tizenöt perced, ki ne hagyd. A legviccesebb, hogy az utóbbi időben nem tartozik a kedvenceim közé, bizonyos megállapításaival még vitatkozom is, mégis megfogta azt a rosszkedvet, ami rajtunk van itten manapság. Fogalmazhatunk úgy is: kiábrándulás egykori hitünkből, illúzióinkból, harcostársainkból, ideáljainkból, miegymás....Nem tudni, hogy a politika tette ezt direktben, vagy egyébként is így lenne, ha mondjuk normális elitet választottunk volna magunknak...

 Az egyik legjobb poént azért megelőlegezem:

Épp a legutóbb találkoztam Dessewffy Tiborral, aki a nyakamat átölelve közölte, hogy ő azt a ...

Tovább Szólj hozzá

figyelőnet hajós andrás

süti beállítások módosítása