2010. feb 10.

Zümm

írta: korbelygyorgy
Zümm

Este a szerkesztőségben volt néhány percem arra, hogy figyelemmel kísérjem a Webisztán beszámolóját a Google sajtótájékoztatójáról és úgy jártam, mint már sokszor: teljesen belelkesedtem és elhatároztam, hogy itthon neki is állok Buzz-t vagyishát Zümm-öt tesztelni, hogy abból ma este még szülessen néhány poszt.

Félre is toltam minden más estére tervezett ténykedést, vártam, hogy kóstolgathassam, próbálgathassam, ismerkedhessek vele, de ezidáig (pont éjfél) ez nem jött össze. Úgyhogy nyomom fejben, azaz olvasgatom a leírásokat, de ezek egyelőre magyar nyelven elsősorban blogposztokból, kommentekből állnak, például az általam rss-en kövezett techológiai szájtok még a Buzz bejelentéséről sem adtak hírt. (Próbáltam mobilra is, ide sem sikerült még letölteni az alkalmazást.)

Most akkor alszom egyet, miután nyomok még vagy három F5-öt a Gmailre, s ha nem, hátha holnapra már nekem is - és még jó néhány magyar felhasználónak - lesz Zümmünk és nem csalódunk akkorát, mint tettük azt a Google Wave-vel. (Az viszont nagyon vicces lesz, ha napközben élesedik a szolgáltatás, kíváncsi vagyok, mennyire fogja elvonni a figyelmem a napi munkától).

Amit eddig tudni lehet, közösségi és kommunikációs funkciókkal egészül ki a Gmail, illetve más Google szolgáltatások (Picasa, YouTube is beépülnek), a sikercég gyakorlatilag egy kicsit a Facebook és a twitter babérjaira tör. Egyelőre ennyit tudunk, holnap talán többet...

Nektek már van tapasztalatotok? Osszátok meg a kommentekben...

 

Szólj hozzá

google gmail buzz zümm