2010. júl 19.

Kamut, Index tér

írta: korbelygyorgy
Kamut, Index tér

 

Máris jegyzetírással indítok hétfőn, fesztivál után, az alapja az, hogy egy Békés megyei falu is benevezett az Index utca-projektbe, és amint ez látszik, lapunk támogatja a törekvést azzal is, hogy szavazásra buzdítunk.

Google City,
Index utca


Olykor az őrült ötleteket is komolyan kell venni, mi több, sok esetben az őrült ötletekkel lendíthető előre a  világ. Egy abszolút jelentéktelen amerikai kisváros elöljárósága néhány hónappal ezelőtt gondolt egyet és  világhírűvé tették magukat. Ehhez nem kellett mást tenniük, mint felvenni a világszerte legismertebb és legtöbbek által használt keresőmotorját megalkotó és működtető Google cég nevét.

Persze nem örökre és nem is komolyan, csupán néhány hétre lett a Kansas-béli Topeka City-ből Google City: a város csupán nagyon akarta a Google által meghirdetett egy gigabit/secundumos kísérleti hálózatot, mellyel az ott élők nagy része brutális sebességgel használhatná a világhálót.

Ezt gondolta tovább az egyik legfontosabb hazai hírportál, az Index és meghirdették a maguk névadási programját, amelynek lényege, hogy a település vállalja: ha megnyeri a versenyt, az Indexről nevezi el az adott utcát, utat, teret, sétányt, a napi több százezres látogatottságú portál pedig publicitást ad a falunak, ami az információs társadalomba rendkívül nagy érték, de egy nagy bulit is beígértek a falunak.

Békés megyében egy település vette komolyan az őrült ötletet, és úgy döntött: az egész idáig névtelen “Rózsadombot” nevezi el az Indexről. Szavazni tegnap óta lehet, jelentem, lapzártáig meglehetősen jól álltak a kamutiak.

Magukat komolynak gondoló emberek most bizonyára fintorognak, hiszen utcát, teret államférfiakról, művészekről, hősökről illendő elnevezni, ha pedig óvatosak vagyunk, akkor virágokról, azokat talán minden kurzus elfogadja. Ám ha finnyások vagyunk, egy helyben topogunk, helyette szavazzunk gyorsan és reménykedjünk újabb őrült ötletekben.


Szólj hozzá

kamut index utca