Alföldi blog

Korbely György blogja

2010. aug 28.

Pedál blues

írta: korbelygyorgy
Pedál blues

Bréking, legalábbis nekem: az orosházi Vízió zenekar dalt írt Lénáról, amiből klip is készült. Szóval a mi emberünk immár rocklegenda is lett, terjesszétek, osszátok meg sokfele.

Tovább Szólj hozzá

vízió léna

2010. aug 27.

Korbely retro, avagy az orosházi boldog békeidők

írta: korbelygyorgy
Korbely retro, avagy az orosházi boldog békeidők

Melega Krisztiánék az Orosházi Napló archívum rendezgetése közben akadtak erre a 15 évvel ezelőtti jegyzetre, amit izibe el is küldött nekem Krisztián ma reggel.

Mit mondjak, vicces volt szembesülni másfél évtizeddel ezelőtti véleményemmel, s főként azzal, hogy a helyi mainstream médiában nyomulok. Ezek voltak az orosházi békeidők, hiszen egy éve már szocialista vezetés volt, mégis büntetlenül lehetett a városi lapban kritizálni a fennálló kormány vezető pártja hülyeségeit. Nem is sokáig tartott ez a kegyelmi állapot: az autonóm Orosházi Napló belügyeibe nem tudtak, akartak közvetlenül beavatkozni, ezért pénzhiányra hivatkozva megszüntették.

Majd mit ad Isten: néhány hónap múlva megszületett az Orosházi Élet, mely immár ...

Tovább Szólj hozzá

orosháza orosházi élet orosházi napló

2010. aug 26.

Irodalmi poszt

írta: korbelygyorgy
Irodalmi poszt

Kiss Ottó, Grecsó Krisztián után egy újabb kortárs író, akivel annak idején volt szerencsém egy szerkesztőségben dolgozni. Tallér Edináról van szó, s ha személyesen nem ismered, de a kép nagyon ismerős, nem tévedsz. Segítek: ő az a hölgy, aki éjszakai műsorokban telefonos játékokat celebrál.

Bár a Békés Megyei Napnál emlékezetem szerint nagyon rövid ideig dolgozott, de kollégák voltunk a Rádió 47-nél is, aztán viszont útjaink szétváltak, ő ugyanis férjével, Gerner Csaba színművésszel Pestre került.

A szokásos iWiW-Facebook kapcsolati hálón való laza kötődésen kívül nem sokat tudtam róla, mígnem a napokban jött egy meghívó (persze, hogy a Facebookon): Tallér Edina Egy perccel tovább című darabjának fővárosi ...

Tovább Szólj hozzá

grecsó krisztián kiss ottó tallér edina

2010. aug 26.

Szelektív morgolódás

írta: korbelygyorgy
Szelektív morgolódás

Ismét egy bizonyság, hogy a hivatalos emberek szálljanak le a lakosságról, amikor környezetvédelemről van szó. Tíz év hegyaljás zöldsátrazás után szinte már mantraszerűen beleégett az agyamba, hogy "...a lakosság nagyon sokat tehet azért, hogy környezete rendben legyen, ezért szükség van népszerűsítő programokra, blablabla".

Az alábbi képet ma délelőtt csináltam a mobilommal, amikor kiszálltam a kocsiból a helyi - értsd: telekgerendási - abc előtt. Ebből én azt látom, hogy a lakosság boldogon gyűjti a szelektív hulladékot, el is viszi a szelektív szigetre, hogy aztán az a drága jó szolgáltató elvegye a kedvét az egésztől.

Tovább Szólj hozzá

szelektív hulladékgyűjtés telekgerendás tappe

2010. aug 24.

Ciki, nem ciki, az ott Fletó meg én

írta: korbelygyorgy
Ciki, nem ciki, az ott Fletó meg én

Kártérítést követel a Magyar Nemzettől az a fodrásznő, akiről megjelent egy fotó az újságban, amint Gyurcsány Ferenc volt kormányfő haját vágja. A lap szerint nem követtek el szabálysértést - ezt írja az Index, s az előzmények jól ismertek: a MEH-ben kikukázták Déri Miklós fotóit, melyeket a Gyurcsány vezette kormány megbízásából készített, s melyeket idővel leadott selejtezésre, de valami csinovnyik úgy gondolta, mégsem kell azokat selejtezni. A cikkből kiderül, hogy mára sokaknak ciki, ami korábban dicsőség volt: együtt mutatkozni a miniszterelnökkel.

Az alábbi képen Gyurcsány nem a fodrászával látható, hanem egy jóllakott, kissé megszeppent sajtófőnökkel a Wan2 fesztiválon. Az időpont 2005. júliusa, amikor Gyurcsány ...

Tovább Szólj hozzá

gyurcsány fesztivál wan2 déri miklós

süti beállítások módosítása