Alföldi blog

Korbely György blogja

2010. feb 14.

írta: korbelygyorgy

A bolíviai ügyészség szerint Belovai István volt az összekötője Eduardo Rozsa Floresnek - kapta fel a hírt vasárnap este a magyar sajtó, amit én elég viccesnek találok. Teszem ezt úgy, hogy nincsenek különösebb külpolitikai ismereteim, nem ismerem a CIA működését, s Belovai Istvánt is csak felületesen ismertem, Florest pedig sehogy.

 

Tovább Szólj hozzá

2010. feb 14.

írta: korbelygyorgy

A bolíviai ügyészség szerint Belovai István volt az összekötője Eduardo Rozsa Floresnek - kapta fel a hírt ma este a magyar sajtó, amit én elég viccesnek találok. Teszem ezt úgy, hogy nincsenek különösebb külpolitikai ismereteim, nem ismerem a CIA működését, s Belovai Istvánt is csak felületesen ismertem, Florest pedig sehogy.

Nem tudo

Tovább Szólj hozzá

2010. feb 14.

Tehetségkutató: az Atonalic lett a nyertes

írta: korbelygyorgy
Tehetségkutató: az Atonalic lett a nyertes

 

Az Atomic nyerte a békéscsabai tehetségkutatót
Hét amatőr zenekar jutott be a békéscsabai Kulturális Központ tehetségkutató fesztiváljának döntőjébe. A legjobb bandák szombaton este mutatkoztak be a zsűri és persze a közönség előtt az Ifiházban.
A PANKKK (Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért) és a Sygma Egyesület által is támogatott regionális fesztiválra tizennyolc zenekar jelentkezett, közülük  három elődöntő során választották ki a legjobbakat.
A produkciókat követően az ismert zenészek - Váczi Gábor,  Köles Márk és Somogyi Csilla - alkotta zsűri a következő sorrendet állapította meg: első helyezett az Atomic, második az Exage, harmadik pedig a Kuss Tücsök zenekar lett, érdekesség hogy ...
Tovább Szólj hozzá

zene tehetségkutató

2010. feb 13.

Összeállt a Dinamit - egy kétségbeesett kísérlet..

írta: korbelygyorgy
Összeállt a Dinamit - egy kétségbeesett kísérlet..

A Dinamit-sztori amúgy is egy fura történet volt több mint harminc évvel ezelőtt, úgy látszik, ez most fokozódik, ugyanis a banda újjáalakult, de pont Vikidál nélkül - í rja a Lángoló Gitárok.

Amikor a zenekar megalakult, én összesen 16 éves voltam és őrült nagy rockrajongó (ami lényegében 30 év után sem változott, talán differenciáltabb lett az ízlésem), természetesen az akkori új hang, a P. Mobil volt az első számú kedvencem. Így hát villámcsapásként ért a hír, hogy Vikidál Gyula minden látható előzmény nélkül kivált és a Skorpió (Szűcs Antal Gábor, Papp Gyula) és a Mini (Németh Gábor, Németh Alajos) romjain egy supergroupot alapított Erdős Péter, az akkori idők rettegett poprock cézára Dimanit néven.

Vikidál ...

Tovább Szólj hozzá

vikidál tunyogi dinamit pmobil erdős péter

2010. feb 13.

Három szervezet, egy Szalma

írta: korbelygyorgy
Három szervezet, egy Szalma

A gyulai Szalma István elérte azt, amit kevesen a magyar választások történetében: olyan kapósnak bizonyult, hogy egyszerre három - egymástól meglehetősen távol álló - szervezet nevezte meg jelöltjének: a Lehet Más a Politika, a Civil Mozgalom és... igen, a Torgyán Kisgazda Koalíció.

Az ügy részletei itt találhatók, Szabó kolléga alaposan feldolgozta, megszólaltatva az érintetteket, a sztori nem csak azért érdekes, mert ki hitte volna, hogy van ilyen, hanem nagyon jól rámutat, hogy bár mindenkinek tele a hócipője a politikai elittel, ám nincs, aki a helyükre lépne. (1990-ben például nagyon vicces volt, amikor az orosházi városházán minden osztályvezetői állást megpályáztattak, hogy jöjjenek a tiszták és nem korruptak, de ...

Tovább Szólj hozzá

választás torgyán lmp civil mozgalom szalma istván

2010. feb 10.

Hobo életműdíja

írta: korbelygyorgy
Hobo életműdíja

Bár az ilyen showműsoroktól a hideg ráz ki, azt hiszem, évről évre nívósabb Fonogram-gálákkal igyekszik a kiadói lobbi a zenei szcénát magasra emelni. A nívón most nem Gundel Takács Gábort és földimet, a szintén Szarvason született Novodomszky Évát értem, hanem azt hogy egyre bővül a kategóriák köre és a független kiadók termékei is megmutathatják magukat. Naná, hiszen közös az ellenség, a letöltős kalózok (elég hülye szlogen: ne csak elvedd, vedd is meg).

Ha most tudósítást kellene írnom az eseményről egyértelmúen a napokban 65 éves Hobóra hegyezném ki, ő antisztár volt a Kádár-rendszerben és antisztár most is, vitathatlanul nehéz természetű ember és vannak gáz dolgai - kinek nincsenek, főleg harminc éves pályafutás ...

Tovább Szólj hozzá

hobo fonogram barabas lorinc

2010. feb 10.

Bréking: a Békés megyei LMP-jelöltek névsora

írta: korbelygyorgy
Bréking: a Békés megyei LMP-jelöltek névsora

 

Csütörtök
1. oldal Agrártéma vezető Ny. L
2. oldal Agrár folytatása
Pince:  Körösladányi testületi 4 C P. G.
3. oldal: Drágább gyógyszert felíró orvosok szankciói  FGK
pince: frissek
4. oldal Munkanélküli sorozat folytatása Ny. L.
pince:Miért marad el a Bogár-tali Gyomaendrődön? 6C L. J
Kampány: -
5. oldal: Régi táblák nyomában F. G. K.
pince: Békés megyei felmérés a politikai bizalomról 4 C táblázattal (F. G. K.) + kisanyagok
Civil: Kesjárné - M. P. M
Zsaru Garázda vízipólós esete 1 has G. E.
Mozaik: Sarkadkeresztúri roma táncosok B. I.
I love Békés megye Cs. Á.

Emelje fel a kezét, aki ismer valakit közülük :)

1 Békéscsaba Békés Gál István Elek elfogadva

2 Gyula Békés Szalma István ...

Tovább Szólj hozzá

választás lmp

2010. feb 10.

Zümm

írta: korbelygyorgy
Zümm

Este a szerkesztőségben volt néhány percem arra, hogy figyelemmel kísérjem a Webisztán beszámolóját a Google sajtótájékoztatójáról és úgy jártam, mint már sokszor: teljesen belelkesedtem és elhatároztam, hogy itthon neki is állok Buzz-t vagyishát Zümm-öt tesztelni, hogy abból ma este még szülessen néhány poszt.

Félre is toltam minden más estére tervezett ténykedést, vártam, hogy kóstolgathassam, próbálgathassam, ismerkedhessek vele, de ezidáig (pont éjfél) ez nem jött össze. Úgyhogy nyomom fejben, azaz olvasgatom a leírásokat, de ezek egyelőre magyar nyelven elsősorban blogposztokból, kommentekből állnak, például az általam rss-en kövezett techológiai szájtok még a Buzz bejelentéséről sem adtak hírt. (Próbáltam mobilra ...

Tovább Szólj hozzá

google gmail buzz zümm

süti beállítások módosítása