2011. nov 16.

Békéscsabán fotózgat a Google

írta: korbelygyorgy
Békéscsabán fotózgat a Google



Bár szabin vagyok, azért figyelek (mi több, jobban, mint normál esetben ), s lám, ilyenkor mászkál Csabán a Google autója. Még a hét elején írtuk meg, miszerint a Street View részére készülnek a képek, de kb. fél órán belül írt az ügynökség, hogy nem, mert:

A Google hazai kommunikációs ügynökségének képviselőjeként szeretném felhívni figyelmüket egy jelentős pontatlanságra. A következő cikkükben: http://www.beol.hu/bekes/kozelet/a-megyeben-jarnak-a-street-view-autok-411864  úgy írnak a Google autóiról, mint amelyek a Street View szolgáltatáshoz készítenek fényképeket, ezzel szemben a Google autói most azért fotóznak Magyarországon, hogy az így gyűjtött térképészeti információkat, utcaneveket, közlekedési jelzéseket a Google Térkép továbbfejlesztéséhez használják fel.

Részletesebb információkért kérem, tekintsék meg az október közepén erről a fotózásról kiadott sajtóközleményt (csatolva), illetve küldöm a cég hivatalos válaszát az erre vonatkozó kérdésre:

"A Google autók által készített képeket egyrészt olyan információk megszerzéséhez használjuk, mint utcanevek, közlekedési táblák, jelzések, másrészt a képek segítenek a felhasználók által javasolt pontosítások, módosítások jóváhagyásában, továbbá a helyi vállalkozások, üzletek helyének meghatározását is tökéletesítik, melyek így a térképen is pontosabban jelölhetőek. Számtalan más térképkészítő vállalat is pontosan ugyanilyen módon gyűjtött és gyűjt adatokat térképeinek fejlesztéséhez. Hogy egyértelműek legyünk: nem az Utcakép (Street View) szolgáltatásunkhoz gyűjtünk információkat - ez azt tenné lehetővé, hogy utcaszintű panorámaképek között navigálva bejárjanak a felhasználók egy adott környéket. Jelenleg mindössze arról van szó, hogy az elkészített fotók alapján nyert útjelzések és térképészeti információk felhasználásával növeljük térképünk pontosságát. Jelenleg nincsen bejelentenivalónk semmilyen az Utcakép (Street View) magyarországi elindítását illető kérdésben."

Szólj hozzá

google street view beol