Alföldi blog

Korbely György blogja

2011. feb 04.

Búcsú a rádiótól

írta: korbelygyorgy
Búcsú a rádiótól

Február elsején reggel sistergés fogadta a Juventus rádió három Békés megyei csatornájának hallgatóit, Békéscsabán, Orosházán és Gyulán v égleg elhallgatott a rádió.

A hírt persze lájkoltam én is a Facebookon, de természetesen nem azért, mert tetszett, éppen ellenkezőleg: igazán hallgatója sem voltam, viszont a kötődésem annál erősebb volt, hiszen a jogelődöknél, a Rádió 47-nél és a Rádió 1-nél évekig dolgoztam, sőt ha hozzácsapjuk azokat az időket, amikor csak lazábban kötődtem hozzá, akkor a kezdetektől ott sertepertéltem, hol csak külsős hírbeszállítóként, hol külső produkciók készítőjeként, s hosszú évekig szerkesztő-riporterként, például azokban a nehéz időkben, amikor megszűnt a Békés Megyei Napló.

...

Tovább Szólj hozzá

juventus rádió1 rádió47

2011. feb 02.

Hajrá Peti

írta: korbelygyorgy
Hajrá Peti

Egy nagyszerű kezdeményezés részeseként örülök, hogy részt vehettem ebben a
nagyszerű munkában, ennyi kiváló zenész kolléga társaságában! Íme a közös gyümölcsünk
- írja ma este Pribojszki Matyi. A videón látszó arcokat fel lehet ismerni, rangos muzsikusok Gerendástól Somlóig (akit pedig nem, az annyira talán nem is fontos), lényeg, hogy két viharsarki arc is látható az élvonalból, Matyi mellett tagja még az alkalmi formációnak Mező Misi, a Magna Cum Laude énekese.

A cél egyébként rendkívül nemes, bemásolom:  A Hajrá Peti! Alapítvány agysérült gyerekeket támogat gyógyulásukban. Kérjük segítsen minket adója 1%-ának felajánlásával. Kérjük használja az alapítvány teljes nevét: Hajrá Peti! Alapítvány a Baleseti ...

Tovább Szólj hozzá

hajrá peti mező mis pribojszki matyi

2011. jan 31.

Friss jegyzet a filozófusokról

írta: korbelygyorgy
Friss jegyzet a filozófusokról

A szokásos friss jegyzet, még meleg...


Elszámoltatott elmélkedés

Magyarországnak nincs szüksége annyi filozófusra — a legendás kijelentést még Horn Gyula tette több mint egy évtizede is komoly felhördülést váltott ki vele, nem csak filozófuskörökben. Azt gondolnánk, hogy az információs társadalomban a tudományos elit ezen képviselői légüres térben vannak el saját magukkal, jókat elmélkednek a világegyetemről, a természetről, az élet okáról és céljáról, a történelemben érvényesülő rendezőelvről, a tudás és megismerés lehetőségeiről és minden másról, ami a nagykönyvben meg van írva. Az átlagember pedig éli az életét, már csak címeket olvas a neten, legfeljebb akkor nyitja meg a cikket, ha valami nagyon extrém ...
Tovább Szólj hozzá

budai gyula filozófusok habermas

süti beállítások módosítása