Alföldi blog

Korbely György blogja

2012. ápr 06.

Dél-alföldi kiscsillagok, megasztárok

írta: korbelygyorgy
Dél-alföldi kiscsillagok, megasztárok

Tehetségkutatót indít Szegeden Dr. Rock

Dr. Rock, alias Pleskonics András minden kezdeményezését lelkesen figyelem, nem azért, mert a hegyaljai faházsoron ő volt a legjobb szomszédom és mindig jó pálinkát hozott, hanem mert általában arany, amihez nyúl. Én is öreg rókának számítok, de olyan eredeti megközelítéseket hallok tőle zenei témákban, amik sok esetben felülírják korábbi, olykor tévképzeteimet.



A címben persze csak viccelődök: Plesi tehetségkutatója valójában nem lesz olyan, mint a felsoroltak, mert aki elindul, lehet, hogy nem azonnal jut a csúcsra, de nem is esik akkorát, legalábbis a Dr. Rock-féle sztárgyár nem a showbizniszről szól, hanem a tényleges kultértékekről. 

Ja, és gratulálok az ...

Tovább Szólj hozzá

tehetségkutató dr. rock

2012. ápr 06.

Egy kis internettörténelem

írta: korbelygyorgy
Egy kis internettörténelem

Kis magyar tartalomszolgáltatás-gründolás

Ehhh, de jól esett végigolvasni GG nosztalgikus írását, kedvet kaptam, hogy én is írjak egy kicsit hosszabbat saját netes előzményeimről, ami azért is aktuális, mert 15 éve, 1997 augusztusában lett saját otthoni netem, ekkor kezdte meg helyi szolgáltatását Orosházán a Datanet partnere, a Fiprog.

Leírom majd azt is, hogy a magyar médiatörténet talán egyetlen olyan rádióműsorát készítettem, ami úgy szólt az internetről, hogy nem volt saját internetem sem nekem, sem a rádiónak, de valahogy mégis sikerült összerakosgatni a tartalmat.

No, majd ha lesz egy kis idő, akkor nekiugrok...

Tovább Szólj hozzá

internet nosztalgia

2012. ápr 02.

Hetvenen túl is megy a rock and roll

írta: korbelygyorgy
Hetvenen túl is megy a rock and roll

A könyvelő álma, avagy megnéztük az Omega 50-koncertet

Péntek este kellemes koncertélményben volt részem, bár a Schmitt-ügy miatt bizonytalan volt, hogy sikerül eljutni (országos hírügyelet, de hála a pécsi kollégáknak ezt meg tudtuk oldani...). Túl sok szót nem szaporítanék a dologra, mert viszonylag részletes beszámolót írtam a Beolra, csináltam egy-két tétova videót is a mobilommal.

Minden felesleges jelző és okoskodás helyett: jó kis koncert volt, remekül éreztük magunkat. A cikknek egyébként alapvetően jó a visszhangja, egy-két negatív komment van ugyan a cikk alatt, de ezt nem szívom mellre, mert az olvasók alapvetően a politikai tudósításokhoz hasonló kiegyensúlyozott beszámolót vártak, én pedig ...

Tovább Szólj hozzá

omega

2012. ápr 02.

Biankó jegyzet Schmitt Pálról, szombatra virradóra

írta: korbelygyorgy
Biankó jegyzet Schmitt Pálról, szombatra virradóra

Ez a jegyzet szombaton reggel jelent meg, amikor első körben találgattuk, hogy Schmitt Pál lemond-e. Tekintve, hogy este nyolcra tették az igazság pillanatát, így kénytelen voltam biankóban megírni, ez lett belőle.
 



A szöuli járat utasa
A több évtizedes városi legenda szerint az egyik Békés megyei város nagyhatalmú embere, X. Y. egy napon felült a Moszkvába tartó repülőgépre, majd rövid idő múlva dr. X. Y.-ként tért vissza. Aktuális történetünk hőse, dr. Schmitt Pál ezzel szemben egy szép napon (átszállással) felült a Szöulba tartó járatra, majd néhány nap múlva visszatért, mint Schmitt Pál.

Az elmúlt hónapokban számos vidám percet szerzett az ország még humorképes részének az olimpiai bajnokból, sportdiplomatából lett ...
Tovább Szólj hozzá

schmitt pál békés megyei hírlap

süti beállítások módosítása