Alföldi blog

Korbely György blogja

2012. okt 27.

Válságbarter és gerillamarketing Békéscsabáról

írta: korbelygyorgy
Válságbarter és gerillamarketing Békéscsabáról

edeskeseru_1351287058.jpg_600x300

Amikor gyerekkoromban a faluba jött a cirkusz (hetvenes évek első fele), nem csak pénzért, hanem kolbászért, tojásért, egyéb földi javakért lehetett belépőt venni. Persze igen kis cirkuszról van szó, manapság már nem is működnek ilyenek, hiszen a fenntartási költségek nem igazán tennék lehetővé még kis társulatok utaztatását sem.

Mindez akkor jutott eszembe, amikor olvastam Facebookon a békéscsabai ÉdesKeserű zenekar zseniális ötletéről, majd magam is írtam belőle gyorsan egy hírt : a negyvenes, néhány évtizedet kihagyott, most újra zenélő tagokból álló banda kiadott egy teljesen hagyományos CD-formátumú albumot, ami nem kerül kereskedelmi forgalomba. 

Sőt pénzért sem lehet megvenni, ellenben kolbászért, pálinkáért, ...

Tovább Szólj hozzá

édeskeserű

2012. okt 25.

A kupavédés elmaradt

írta: korbelygyorgy
A kupavédés elmaradt

Nem volt szerencsénk, bénák voltunk, az ellenfél jobb volt - minden verzió igaz, úgyhogy csak a negyedik helyre futotta triónknak a ma esti orosházi rockvetélkedőn. Természetesen a kupavédési szándék nem volt véresen komoly,  mint ahogy zenét sem azért hallgatunk, és nem azért olvasunk hozzá, hogy évente egyszer rocktudornak láttassuk magunkat, hanem mert van erre egy belső késztetésünk.

Köszönet a szervezőknek és gratula a győzteseknek, most pedig utánanézek, hogy tényleg volt-e női tagj1965-ben a Gemininek, mert ezen a kérdésen csúnyán elhasaltam ma este (volt, de én sosem láttam).

Tovább Szólj hozzá

orosháza rockvetélkedő

2012. okt 25.

Megvédjük a kupát

írta: korbelygyorgy
Megvédjük a kupát

Még néhány perc, és irány Orosháza, ahol ismét rockvetélkedő lesz, melyet tavaly a Verasztó Józsival és Verasztó Petrával alkotott csapatunk nyert meg. Az idén nagyon nehezen jött össze a részvételem, merthogy ügyeletes vagyok éppen most is, de hála a szabadságról távmunkában beugró Kenyeres kollégának ott tudok lenni.

A tavalyi dream teamből az idén hiányzik Józsi lánya, Petra, viszont hozzánk igazolt Raffai Jancsi, aki azon túl, hogy főiskolai csoporttársam volt, felbukkan minden olyan helyszínen, ahol a nyolcvanas évek underground zenéje szól, úgyhogy reményeink szerint lefedjük azt a néhány évtizedet, amiről kérdéseket állíthatott össze a tisztelt zsűri.

Majd jelentkezem a T witteren .

Tovább Szólj hozzá

orosháza rockvetélkedő

2012. okt 24.

F. O. System nosztalgia

írta: korbelygyorgy
F. O. System nosztalgia

Valahogy nem lépte át a nagy zeneblogok ingerküszöbét ez a közlemény, amit nem is értek, merthogy a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulójának máig nagy hatású bandájáról van szó, akik momentán az én szívemet is képesek megdobogtatni a mai napig.

F.O. System: Halloweenkor adják ki újra a dark zenekar lemezét

A kultikus együttes december 21-én a VHK-val lép fel a Világvége Fesztiválon

Október 31-én ismét megjelenik F.O. System első és egyetlen stúdióalbuma. Magyarország első és máig legnagyobb hatású  darkwave zenekarának dalai egy kétlemezes Deluxe Remaster Boxban válnak elérhetővé, vagyis az eredeti stúdióalbum mellett a demók és korábbi kiadatlan felvételek is rákerülnek az összesen 28 dalt tartalmazó kiadványra. ...

Tovább Szólj hozzá

f. o. system

2012. okt 22.

A dublini járat

írta: korbelygyorgy
A dublini járat

Van annak valami szimbolikus jelentősége, hogy Erik fiam és Adrienn, a barátnője kedden szállnak repülőre, hogy Corkban az ottani vendéglátóipar fényét emeljék. Természetesen nem tudatos választás volt ez a nap, akkor kaptak kedvező árú repülőjegyet, azonban az ilyen egybeesésekre a firkászember érzékeny, még hogyha családi ügyekről is van szó.

Mivel hosszú évek óta más régióban élünk, mármint Erik és én, nyilvánvalóan nem jelent akkora változást az életünkben a külföldi munkavállalás, mi több, a lelkem mélyén nyugodtabb vagyok, hogy 26 évesen valamilyen szinten egyenesbe jöhet az életük, és nem csak a pénz miatt, hanem mert egy olyan környezetben dolgoznak, élnek majd - ki tudja, meddig? - amely kiszámíthatóbb, ...

Tovább Szólj hozzá

dublin erik írország

süti beállítások módosítása