2013. jan 09.

Közszolgálatilag a talpnyalókról

írta: korbelygyorgy
Közszolgálatilag a talpnyalókról

Ezúttal a magyar királyi televízió helyzetét gyömöszöltem 1550 karakterbe, illetve a holnapi újság harmadik oldalára. Visszatérő rovatunkban közszolgálatilag szólunk be (már még a szerkesztő nem láttam, lehet, hogy lájtosodik a cucc).

Maradj talpon és a talpnyalók

A magyar könnyűzene egyik ellentmondásos, ámde mégiscsak sokak által kedvelt fenegyereke éppen a sminkszobában tartja az arcát az õt púderezõ hölgy felé, amikor beesik egy asszisztens, hóna alatt a mappával. A fiatal lány egyszerre riadt és szégyenkezõ: elmarad a beszélgetés, fentrõl szóltak. Aztán némi huzavona után az adást mégis felveszik, de a zenei betétet nem adják le, mert azt sugallja, hogy Magyarország rossz hely.

Nagyot téved az olvasó, ha azt hiszi, hogy a 60-70-80-as évekről és mondjuk Radics Béláról, Nagy Feróról vagy éppen Müller Péter Sziamiról van szó. Csupán a hely stimmel: a magyar királyi televízió.

Az évszám 1012, a vendég pedig a Majka nevű rapper, aki ráadásul nem is tartozik a meg nem értett, ellenzéki, a hatalomra veszélyt jelentő előadók közé, az ózdi hősként elhíresült egykori valóságshow-szereplő nagyon is a fogyasztói társadalom médiaiparának terméke, aki a DTK Show felvételén járt így.

Pontosan ezért vicces - vagy éppen elkeserítő -, hogy a hatalom vélt vagy valós elvárásait túlteljesítő médiaudvaroncok lényegében paranoiásan félnek mindentől és mindenkitől. Még olyan műsorokat is megszüntetnek, illetve szüneteltetnek, amelyek azon túl, hogy nézettek, szórakoztatóak, még színvonalasak is, lásd D. Tóth Kriszta műsora.

Aztán itt van a Maradj talpon, egy sokak által nézett, kedvelt, mellesleg igényes kvízműsor, mely ugyancsak szünetel, állítólag csak átmenetileg. Nehéz kitalálni, Gundel Takács Gábor műsora kinek volt útjában.

Bár lehet, hogy arra gondoltak, a szegény magyar nézőt kár lenne összezavarni, még komolyan venné 2014-ben, hogy aki nem jól teljesít, az nagyon nagyot zuhan lefelé, az ismeretlen mélységbe.

Szólj hozzá

BMH-jegyzet