2013. aug 12.

PUF 30 - Kossuth-díjat Lecsóéknak!

írta: korbelygyorgy
PUF 30 - Kossuth-díjat Lecsóéknak!

Nehéz elhinni, hogy amikor 89-90 táján Gyöngyösi Zoli barátom a kezembe nyomott egy kazettát, rajta a legendás 1985-ös Pál Utcai Fiúk demóval, a banda már vagy hét éve létezett. Annál is inkább fura, mert a nyolcvanas évek egy részét Budapesten töltöttem ilyen-olyan minőségben, de valahogy Orosházára kellett költöznöm, hogy megismerjem a legendás anyagot, rajta videón is hallható Bállal, illetve Fiatal lányokkal, Hajszával, Jégkirálynővel és más legendákkal.


Aztán sorra jöttek a PUF-lemezek, amelyeket hol jobban, hol kevésbé szerettem, de azért máig itt van a szívemhez közel a bájos szigetszentmiklósi banda, persze ha elvetődök egy buliba, még mindig a Bál és a Fiatal lányok tud igazán felvillanyozni (hozzáteszem, a Legelő album dalai is kiválóak)

Szóval 89-90 volt a nagy találkozás ideje, nagyon vicces, hogy akikkel erre a zenére őrjöngtünk annak idején, az akkori alternatív liberális Fidesz alapító holdudvarához tartoztak és nagyon jól emlékszem azokra a mítingekre, amikor PUF-ra, F. O. Systemre, Kispálra, Neuroticra, Tankcsapdára buliztunk. Ma már persze az Edda, Demjén Rózsi meg Ákos megy, meg persze az  Ismerős arcok meg a Kárpátia, de ez a harmincéves évforduló azért lehetne apropó, hogy Lecsóék kapjanak valami komoly elismerést, akár Kossuth-díjat.

Már csak a régi szép idők emléke miatt is.

Szólj hozzá

fidesz kossuth-díj puf