Alföldi blog

Korbely György blogja

2013. aug 10.

Az utóbbi két poszt utóélete

írta: korbelygyorgy
Az utóbbi két poszt utóélete

cset_1376152793.jpg_421x320

Mondjuk ez se rossz...

Tovább Szólj hozzá

2013. aug 10.

VikTOUR-póló és halasi csipke

írta: korbelygyorgy
VikTOUR-póló és halasi csipke

picsa_1376127590.jpg_550x263

Soha nem hittem volna, hogy Magyarországon valaha is ötvenéves blogger akad ki azon, hogy a nevében valaha fiatal szót viselő párt udvaroncai punkfóbiától szenvednek, hát most ez is megtörtént . Kiskunhalas azért sem áll közel a szívemhez, mert 1984 egy nagyon ronda februári napján ide szállítottak friss kényszersorozottként a helyi határőrlaktanyába, hogy aztán másfél éven át fogva tartsanak (igaz, itt csak két-három napot töltöttem).

Az a helyzet, hogy punkok már akkor is voltak és akkor is lesznek, amikor ezek a helyiérdekű talpnyalók eltűnnek a süllyesztőben (és jönnek másikok, de talán pont ezért lesznek punkok is).

Ja, tessék mondani, ilyen póló van az én nem éppen S-es méretemben is?



Tovább Szólj hozzá

hétköznapi csalódások picsa kapdbeviktour

2013. aug 09.

Miért vagyok hálás Lázár Jánosnak?

írta: korbelygyorgy
Miért vagyok hálás Lázár Jánosnak?

A címadás provokatív ugyan, de nem átverős, ugyanis akárhogy is nézzük, a július elsején bevezetett trafikvilágnak van egy nagyon fontos hozadéka az alternatív dohányosok szempontjából: végre a mi kis falunkba is elérkezett a slim filter.

Igen, az a kis fehér vacak, amit a sodort cigi végére teszünk, magyarul vékony füstszűrő. Ezzel megmagyaráztam az alternatív dohányos kifejezést is: azok a nikotinfüggők, akik maguk állítják elő cigerattájukat - jómagam ezen belül ahhoz a kisebbséghez tartozom, amely nem hüvelybe tölti a dohányt, hanem sodorja. S hogy a dolog még bonyolultabb legyen, nem kézzel, hanem egy sokak számára fura szerkezettel, melynek neve rollbox és így néz ki:
.

 

A Nemzeti Dohányboltokat Megelőző Időkben ...

Tovább Szólj hozzá

dohányzás trafikmutyi slim filter

2013. aug 08.

Nekem a Balaton

írta: korbelygyorgy
Nekem a Balaton

Ezzel a címmel megy sorozat a Recorder zeneblogon, s mint a címből következik, ismert és kevésbé ismert zenészek osztják meg balatoni élményeiket. Egyébként is Balaton-láz van a médiában, például máshol kedvenc balatoni dalokat válogatnak és persze friss beszámolók olvashatók a magyar tenger partjáról.

Nos, nekem a Balaton egy kicsit más, nem vagyok igazán nagy fan, de bajom sincs a tóval és környékével, bár alapvetően északi part-kedvelő vagyok, még inkább szeretem a Balaton-felvidéket. Alapvető jó élményeim ugyanis ide kötnek, Füred, Zánka (többszörösen is), Badacsony, stb.

Családi nyaralásunk sem igazán volt még olyan, hogy kifejezetten a tóra irányult volna, most először viszont így történt. 

A célpont ...

Tovább Szólj hozzá

balaton

süti beállítások módosítása