Alföldi blog

Korbely György blogja

2013. sze 22.

Miért nem dobtam ki a régi okostelómat?

írta: korbelygyorgy
Miért nem dobtam ki a régi okostelómat?

Ne dobja ki régi okosmobilját (Origo)

Pontosan mi is ezt csináljuk, van, amit szó szerint: régi Sony Ericsson Xperiámat nyolcéves kislányom kapta meg, persze csak szórakoztató jelleggel, azaz sim-kártyát azért nem kapott bele, viszont arra alkalmas, hogy elmerüljön egy kicsit az andridőben.

Mondjuk a felsoroltak közül ő még csak játszik, illetve YouTube-videókat néz, de ha nagyobb lenne, facebookozhatna, levelezhetne, illetbe bármilyen tevékenységet űzhetne, persze csak wifis zónában. Egyébként bennem az is felmerült, hogy kvázi mp3-lejátszóként használnám tovább, de mivel áttértem a Deezerre, ennek így nincs értelme, ugyanis negyedik platformra már nem lehet telepíteni a zenelejátszót. Viszont mivel az akkumulátor zenehallgatás ...

Tovább Szólj hozzá

okosmobil

2013. sze 22.

Faludy 103

írta: korbelygyorgy
Faludy 103

"Mindig odaállt, ahol a világ bejött a kulcslyukon" - Egyszerű sorok Faludy György születésnapjára

Soha nem hittem volna, hogy valaha is a Kuruc.infóra linkelek erről a blogról, most mégis megtörtént. Pár perce küldte a hivatkozást Gyuri bácsi özvegye, Fanny és amennyit beleolvastam ügyeleti munka mellett, enem túl jóindulatú visszaemlékezésről van szó, de legalább megemlékeztek róla. Mondjuk a cíkk mindenképpen korrektebb ahhoz képest, hogy pont itt Békéscsabán tört ki balhé amiatt Jobbik-részről, hogy  október 6-án Faludy-verset találtak szavalni a városi ünnepségen.


Kíváncsi lettem, ezen kívül hol emlékeznek még meg Faludy Györgyről, utána is jártam gyorsan.

Jelentem, sehol

 

Tovább Szólj hozzá

faludy

2013. sze 21.

Egy kedves vendég a Fehér-tónál

írta: korbelygyorgy
Egy kedves vendég a Fehér-tónál

szurkemarha_1379791611.jpg_596x447

Igaz, csak monitor előtt, de megdobogtatta szívemet a képen látható felfújható szürkemarha, mely tizenegynéhány éve "kollégánk", ugyanis a hegyaljás zöld helyszín egyik állandó díszlete. Eredeti tulajdonosa a Természetvédők Szövetsége (MTVSZ), de ha tévedek, Fidusz majd kiigazít, mindenesetre nagyon örülök, hogy a marha eljutott kedvenc pusztámra, az OK földnapi rendezvényeinek helyszínére. (Ez most persze nem az volt, hanem a nemzeti park által szervezett Fehér-tó Napja).

Egyébként gyorsan rákerestem, így néz ki a jó öreg gumimarha kevésbé csendes környezetben:

 



 

Képek forrásai: Kiss Zoltán/Beol, szivlapat.blog.hu

Tovább Szólj hozzá

hegyalja szürkemarha fehér-tó

2013. sze 21.

És jött a szeptemberi napsütés...

írta: korbelygyorgy
És jött a szeptemberi napsütés...

(Bocsánat a késői posztért, szinte órára pontosan egy héttel ezelőtt írtam meg az első napot, de sűrű hét volt ez és még most is tart).

Meghallgattatott az ima és valóban szeptember lett másnapra, igazi szeptember, így a második napi tekerés jóval zökkenőmentesebb lett. Igaz, reggel vadul beöltözve, téli szerkóban indultam el, de aztán az orosházi pihenőhelyről már pólóban indultam el Szarvasra.

Nem csak az időjárás miatt volt kellemesebb a vasárnap, hanem mert a második napi útvonal szívemnek kedves terepen vezetett, hiszen korabeli bringázásaim/bringázásaink vezettek erre: Kígyós, Apáca, Orosháza, Nagyszénás, Szarvas.

alfoldbikekgy.jpg

Az eredménylista nem lett számomra túl csodálatos, lényegében utolsó előtti lettem, de nem is ...

Tovább Szólj hozzá

alföld bike

süti beállítások módosítása