Alföldi blog

Korbely György blogja

2013. nov 22.

Rákattantam az Ytriászra

írta: korbelygyorgy
Rákattantam az Ytriászra

Amikor erős a zenei túlkínálat, ritkán fordul elő, hogy a lelkes zenebuzi addiktív módon rákattan valamire, s napokig nem is nagyon hajlandó mást hallgatni. Így jártam most a 30Y Ytriász remixalbumával (ortodox zenebuzi barátaim, most ne figyeljetek ide, mert kommentháború lesz).

Beck Zoliéktól amúgy sem áll távol a társadalmi szerepvállalás, most azonban egy komplex projektet hoztak tető alá, mely mind művészileg, mind társadalmi hasznosság szempontjából is maradandó. A rövid lényeg (a bővebb részletek itt elolvashatók ): a zenekar a Fürge Diák Iskolaszövetkezettel és a Hortobágyi Nemzeti Parkkal közös pályázatot írt ki ifjú tehetségeknek, akik a triász hangmintáiból (Szentimentálél album, irodai zajok, nemzeti parki ...

Tovább Szólj hozzá

30y ytriász

2013. nov 22.

Ki ölte meg Kennedy-t?

írta: korbelygyorgy
Ki ölte meg Kennedy-t?

kennedy_1385144115.jpg_760x370

Valahogy végigkiséri életemet ez a Kennedy-gyilkosság, ami pontban ötven éve történt és erről gazdag tényanyag olvasható onlinemédia-szerte.

Természetesen nem azért, mert bármilyen szinten közöm lenne akár az Egyesült Államok belpolitikai életéhez, hanem mert tizenkét napos voltam a gyilkosság idején és valahogy korán gyermekkoromban megragadott a két dátum közelsége. Egy időben még szégyenletes módon azt a rossz poént is elnyomtam csajozáskor, hogy a világ leghíresebb megoldatlan gyilkosságának megfejtése az, hogy két zsenit nem bírt el a Föld, de persze tudom, hogy ez nagyon rossz duma és aki viháncolt rajta, azt már nem is volt érdemes meghódítani.

Természetesen nem csak maga a gyilkosság misztikus, hanem az utóélete ...

Tovább Szólj hozzá

népszabadság kennedy

2013. nov 22.

Csatt!

írta: korbelygyorgy
Csatt!

Általában kedvelem a Google újításait, meg is szoktam védeni őket, amikor kritizálják (az átlagfelhasználók ugyanis kedvelik a statikus dolgokat, a legkisebb változás bosszantja őket), megvédem.

Most azonban valaki másnak kell megvédenie az új csatolási megoldást. Azaz a beérkezett e-mailekhez tartozó csatolásokat a korábbinál látványosabb, szebb és talán praktikusabb megoldással lehet megjeleníteni, sőt lementeni (Drive-ba is), ami jó dolog. Lenne.

... ha a korábban megszokott jó kis kopipésztes megoldás nem veszett volna el, azaz eddig két kattintással tudtam egy adott doksit html-nézetbe állítani és kimásolni, ez a művelet jelenleg perceket vesz igénybe, merthogy keresem a megfelelő megoldást.

Szóval ez az elmúlt évtized ...

Tovább Szólj hozzá

gmail

süti beállítások módosítása