2014. már 31.

Nem éppen a papírforma, de... - lezárult a háziszavazás

írta: korbelygyorgy
Nem éppen a papírforma, de... - lezárult a háziszavazás

szavazasvege_1396248154.jpg_600x235

Természetesen nem vehető komolyan a fenti ábra több okból sem, bár alapvetően nem vagyok meggyőződve, hogy a Fidesz olyan brutális győzelmet arat vasárnap, ahogy azt a mérések mutatják, jelenleg ugyanis szerintem minden korábbinál nagyobb a rejtett szavazatok száma.

Viszont azt is kizártnak tartom, hogy a Jobbik így túlnyerje magát, annál is inkább, mivel az arányok ennél kiegyensúlyozottabbak voltak a szavazás 2-3. napjáig, aztán indult be a kattintásgyár (tegyük hozzá, hogy annak idején a Beolon is ilyen eredmények születtek, tehát tetten érhető, hogy a jobbikos aktivisták továbbra is ügyesen bánnak az online felületekkel és nem csak Facebook-csőlátásban szenvednek, ahogy mostanában az összes politikai szervezet - 2010-ben ez még jópofa volt, mostmár idegesítő).

Továbbra is nagyon fontos hangsúlyozni, hogy ez a felmérés az Alföldi blog olvasóinak véleményét tükrözi, illetve azok facebookos-twitteres követőiét, ami elsősorban nekem hasznos infó. Levonhatom belőle például azt a következtetést, hogy:

- Bár a blog nagyon sokat változott az elmúlt közel 11 évben (vele együtt persze én is), azonban megmaradt a kiegyensúlyozottsága, azaz egyik "oldal" szimpatizánsai sem fordultak el tőle.

- Erős a zöld vonal, amit az LMP jó szereplése is bizonyít (a Lehet Más a Politika kezdettől erős pozíciókkal haladt, nem utólag trollkodták fel).

- Három nap alatt 190 olvasót rá tud venni a blog a szavazásra, ami azért egy közepes, helyiérdekű hírportálnak sem mindig sikerül.

Hozzáteszem - s ezt már a németországi életünket bemutató mikroblogon megírtam -, hogy természetesen mi is leadjuk voksunkat, még hogyha meg is nehezítették ezt. Vasárnap a svájci fővárosba, Bernbe utazunk, hogy a nagykövetségen voksolhassunk, azért itt, mert lényegesen közelebb van, mint az eredetileg illetékes München.

Szólj hozzá

jobbik lmp választás 2014