2014. okt 27.

Orbán takarodj, de te is, Gyurcsány

írta: korbelygyorgy
Orbán takarodj, de te is, Gyurcsány

Tényleg csak kíváncsiságból kezdtem el nézni a Ustream közvetítését tegnap este, de aztán ott ragadtam, gyakorlatilag Gulyás Balázs beszédének első percétől már nem is háttértévéztem, hanem érdeklődve figyeltem az internetadó elleni tüntetés fejleményeit.

A történtek jól ismertek, nem részletezném, mit mondtak, hova mentek és mit csináltak (a közvetítés megnyerte legkisebb családtagunk tetszését is, aki egy feltekert kartonlapba skandálta: Nem hagyjuk, illetve: Orbán takarodj - Hédi persze nem kap liberális nevelést a szó politikai értelmében, nem is fárasztjuk politikával, de ha kérdez, válaszolunk természetesen. Egy kicsit kérdezett, végül ő is arra jutott, hogy nem volt okos ötlet még több pénzt elkérni azért, mert valaki internetezik).

Nem is akarok beállni a tegnapi és a mai nap okos elemzői közé, viszont két momentum mindenképpen felkúrta az agyam.

Az első az, hogy többen posztolták ide-oda: ez a nép birkaként tűrte az eddigi fideszes intézkedéseket a nyugdíjpénztár-einstrandtól a trafikmutyin át a választási törvények saját méretre szabásáig, de ahhoz, hogy elpattanjon a húr, az kellett, hogy veszélybe kerüljön az internetezés - mintha legalábbis Isaurát vették volna el a néptől, plusz a komplett Berényi családot.

Forrás: euronews

Ez a kijelentés azért demagóg, mert az internet 2014-ben és főleg a jövőben nem cicás gifekről és pornószájtokról szól, nem a szórakozás egyik választható alternatívája, hanem az életünk. A gazdaságunk, a kultúránk, az oktatásunk, a kommunikációnk és igen, a szabadságunk, hiszen ki nem szarja le a közmédia szánalmas manipulációit, ha itt a mi Szabad Európánk, a világháló milliárdnyi kontentje. Nem beszélve róla, hogy azért ebben a szokatlan aktivitásban benne van sok más egyéb, főként a kitiltás-gate és annak nívótlan kezelése, Szíjjártó mester luxusvillája és minden más a közelmúltból.

Nagyon örültem, hogy az esti tüntetés igazi civil akció volt, amit még Demszky Gábor viszonylag tolakodó jelenléte és a bányászultrák akciója sem tudott felülírni, és nagyon remélem, hogy Gyurcsány Ferenc mai showlenyúlása sem hitelteleníti. Feri nem először nyúlja le mások akcióját, talán még emlékeznek rá néhányan, hogy az LMP parlamenti odaláncolásos demonstrációjához is odakeveredett és kis híján főszereplővé vált.

Szerintem tudomásul kéne már vennie a jelenlegi ellenzéknek nevezett képződményeknek, hogy ők nem képesek leváltani a jelenlegi garnitúrát, viszont csak a puszta jelenlétükkel ártani nagyon sokat tudnak azoknak, akik képesek lehetnek rá.

 

Szólj hozzá

internetadó Gyurcsány Ferenc Orbán takarodj