Alföldi blog

Korbely György blogja

2015. okt 09.

Reggeli gyerekszáj

írta: korbelygyorgy
Reggeli gyerekszáj

- Otthon kinyitott már a Gulliver?

- Nem hiszem, tudod, két éve karácsony előtt csődbe mentek.

- Miért, hiszen olyan jó játékaik voltak?

- Biztosan nem bántak jól a pénzzel.

- Eltették maguknak?

- Nem biztos, az is lehet, hogy olyan játékokat is árultak, amit nem vásárolt meg senki.

- Miért nem adták akkor nekem?

jatek.gif

Tovább Szólj hozzá

gyerekszáj

2015. okt 07.

Meditációval búcsúztassuk az ős-Beatrice gitárosát

írta: korbelygyorgy
Meditációval búcsúztassuk az ős-Beatrice gitárosát

Kedd hajnalban elhunyt Lugosi László. A Beatrice egykori gitárosa rákban szenvedett. A 64 éves zenészt felesége, négy gyermeke,és egykori zenésztársai, a Beatrice és a Dinamit tagjai gyászolják - olvastam este , majd eszembe jutottak a korai Beatrice-koncertek, amikor még Feró mellett Miklóska Lajos és Lugosi László állt, hátul pedig Donászy Tibor dobolt.

Bár a videó nem ebből a korszakból származik, ez a nosztalgiabuli mégis visszaadja a hangulatot. Egyperces néma csendet kérünk.

 

Tovább Szólj hozzá

nagy feró lugosi lászló Beatrice

2015. okt 07.

Heti kedvenc: Mátyás Attila Band - Karma

írta: korbelygyorgy
Heti kedvenc: Mátyás Attila Band - Karma

Ötvenes blogger tolja az ötvenes zenész új albumát, mondhatod joggal, azonban ennél mégis többről van szó, hiszen a Matyi által gründolt F. O. System nem csak a mi, hanem több generáció számára jelentett sokat, ha nem mindent.

 

Sőt, generációsan nem is igazán a mai ötvenesek lelkét simogatta meg a magyar darkwave első és legismertebb zenekara, hanem a jóval fiatalabbakét, akik ma olyan 35-45 évesek. Nem tudom, ők mennyire követték Mátyás Attila további munkásságát: az F. O. után jött egy elég fura kitérő, a Sex Action (itt nem énekelt, hanem csak gitározott), majd az Agnus Dei, illetve a Mátyás Attila Band, melynek immár a negyedik lemeze jelent meg most a napokban.

Még számomra is friss az élmény, ezért nem akarok ...

Tovább Szólj hozzá

heti kedvenc f. o. system Mátyás Attila Band

2015. okt 06.

Nem uralkodó volt, hanem a szolgánk - Árpi bácsi elment

írta: korbelygyorgy
Nem uralkodó volt, hanem a szolgánk - Árpi bácsi elment

A boldog rendszerváltás - merthogy igenis így élte meg a többség, bármi is lett belőle - egyik szimbóluma mindenképpen Göncz Árpád. Ő volt az első és utolsó magyar politikus, akit keresztnevén emlegetett a nép: Árpi bácsi. Mi több, nem csak emlegetett, hanem sokan így is szólították és nem csak a bennfenntesek.

Tették ezt azért, mert ő még nem az uralkodót jelképezte a magyar demokráciában, hanem az egyet a tíz(tizenöt)millióból, aki mindannyiunkat szolgál. Természetesen ez a magatartás vitatható volt, mint ahogy köztársasági elnöki működésének tíz esztendejében is találhatunk olyan elemeket, amelyek történhettek volna másképp is. Azonban ez a mai gyászhír mindezeket felülírja és emlékeinkben Göncz Árpád ...

Tovább Szólj hozzá

gyűrűk ura göncz árpád

süti beállítások módosítása