2018. feb 26.

Hódmenővásárhely üzenete: Döbrögi elfenekelhető

írta: korbelygyorgy
Hódmenővásárhely üzenete: Döbrögi elfenekelhető

Forrás: MZP fb-oldala

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy tudtam vagy sejtettem ezt a végeredményt Hódmezővásárhelyen (most olvastam valahol az esemény utáni internetrobbanásban: Hódmenővásárhely), viszont azt elmondhatom, hogy nagyon reméltem a dolgok eképpen alakulását.

Nem azért, mert akkora forradalmár, de adj Isten politikai elemző vagyok, hanem mert bevallottan és köztudottan naiv és hiszek például olyan dolgokban, hogy a jó győz a gonosz felett, sok lúd disznót győz, azért a víz az úr és persze ismerem a Ludas Matyi-sztorit, valamint Dávid és Góliát históriáját is. Igaz, ezen igazságok része az is, hogy "előbb vagy utóbb" történnek meg és én sok esetben attól tartok, hogy inkább utóbb. Meg aztán amikor kb. fél éve Kerekes Jani barátommal arrafelé tekertünk, kihallgattam egy-két beszélgetést, ahol azért rendesen ekézték a Fideszt. Sőt szemtanúktól tudom, hogy két nappal előtte, a székkutasi falunapon, a Lord-koncert előtt kifütyülték Lázárt. Szóval valami azért volt a levegőben.

kerekesszelfi_png.jpg

Szeptemberi emlék a vásárhelyi határból, akkor még fogalmunk sem volt, hogy fél év múlva ide figyel majd a világ

Számomra nem az a fő tanulság, hogy ezzel a győzelemmel az országos siker is közelebb kerül az ellenzék számára. Erre egyébként minden esély megvan, ha nem bénázzák el, amire, valljuk be, simán képesek. Továbbá a kormánypárt kommunikátorai is észbe kaphatnak, ami járhat a kampány és a közélet meg jelentősebb durvulásával, de járhat azzal a felismeréssel is, hogy kontrapoduktív volt a gyűlöletkampány, legalábbis itt a végén ez a stopsorosos meg rovarevős rész, meg hát a Nemzet Vejével is csinálni kéne valamit.

Sokkal inkább aggaszt engem, hogy ahogy veszíteni, mi győzni sem tudunk méltóságteljesen, pedig arra is nagy szükség lenne. Vásárhelyen ez sikerült és riszpekt Márki-Zay Péternek: amikor valamelyik diadalittas támogató elkezdett hőbörögni, a nyertes, az immár megválasztott polgármester lecsitította és több méltóságot kért. De ki tudja lecsitítani Gyurcsány Ferencet, aki máris trollkodta Orbán fb-oldalát? A dolog egyébként nem csak stílus-, hanem taktikai kérdés is, hiszen az elbizakodott versenyző teljesítménye mindig gyengébb, akár a kampányidőszakról, akár az esetleges jövőbeni kormányzásról van szó - ha esetleg erre is készülne valaki,

Vásárhely legfőbb üzenete egyébként szerintem az, hogy hitet kaptak az emberek: minden voks számít, Döbrögi elfenekelhető, mi több elzavarható. Ehhez persze kiváló Ludas Matyikra is szükség van, ami már nehezebb ügy, azonban ha sokan elmennek és az "egyéniben a legesélyesebb - listán a legkisebb rossz" taktikát követik, akár április 8-án este is előfordulhat a ma éjszakaihoz hasonló örömünnep Magyarország nagyobb részén.

Mert április 9-ébe még nem mertem nagyon belegondolni sem így, sem úgy, de legyen az egy másik történet.

Szólj hozzá

Hódmezővásárhely választás2018 márki-zay péter