Alföldi blog

Korbely György blogja

2018. feb 25.

Ha Süle Zsolt nem is, de az AWS mehet Lisszabonba

írta: korbelygyorgy
Ha Süle Zsolt nem is, de az AWS mehet Lisszabonba

Az egyik szemem sír, de a másik nagyon röhög, hiszen a közönség megint bölcsebb volt, mint a popipart joystickkal irányító - majdnem háttérhatalmat írtam - gépezet. Habár én Süle Zsoltot láttam volna legszívesebben a lisszaboni nemzetközi versenyen, az AWS sikerének is nagyon örülök.

Az esti fináléban négy döntős jutott tovább, azaz közülük kellett kiválasztania a közönségnek a továbbjutót. A zsűri abszolút favoritja Dánielfy Gergely volt, de ők juttatták tovább Király Viktort és a YesYes nevű duót, melynek egyik tagja Nagy Ádám harmonikás, illetve a negyedik az AWS volt - ez utóbbit metálnak aposztrofálták, ők is magukat, engem versenyszámuk leginkább nagy kedvencemre, a Faith no More-ra emlékeztetett.

Nem vagyok ...

Tovább Szólj hozzá

aws both miklós mező misi a dal

2018. feb 24.

Süle Zsoltot Lisszabonba, Márki-Zayt a vásárhelyi városházára!

írta: korbelygyorgy
Süle Zsoltot Lisszabonba, Márki-Zayt a vásárhelyi városházára!

Két izgalmas megmérettetés vár ránk a hétvégén, az egyik kulturális állapotunkról, a másik társasalmi viszonyainkról ad majd bizonyos képet.

Természetesen nem gondolom, hogy a két esemény egy súlycsoportba tartozik, de ha már egy hétvégére esnek, nem ördögtől való az összevonásuk. Szombat este A DAL fináléját láthatjuk: a köztévé több hetes projektje során immár sokadik éve zsűri és közönség előtt választják ki azt az egy produkciót, amely az Eurovíziós Dalfesztiválon képviseli Magyarországot. Nyilvánvalóan egy avitt szórakoztatóipari rendezvényről van szó, ám mégiscsak képet kapunk a hazai popzene - vagyis amit arról a mainstream iparág gondol - állapotáról.

Az élvezeti értéket nem csak a becsúszott jó ...

Tovább Szólj hozzá

eurovíziós dalfesztivál a dal Hódmezővásárhely Süle Zsolt Márky Zay Péter

2018. feb 23.

Fazekas Sándor tücsköt-bogarat beszél

írta: korbelygyorgy
Fazekas Sándor tücsköt-bogarat beszél

Korosztályom egy újabb dicső tagja, azaz egy 1963-as, elvileg még jó szellemi állapotban lévő férfiú jár jó úton afelé, hogy köznevetség tárgya legyen, illetve már az is, csak idő kérdése, hogy a világsajtó is rámenjen a tücskös-bogaras sztorira. Történt ugyanis a héten, hogy Fazekas Sándor agrárminiszter egy csepeli kampányfórumon stand up-olt és azt találta mondani, hogy ha a Soros-terv megvalósul, birkapörkölt és sertés helyett bogarakat és egy csúszómászókat kell ennie a magyarnak .

A kijelentés abszurditása önmagáért beszél, nem is érvelnék ellene, hiszen épeszű ember nem szívja meg az ilyen dumát, valószínűleg ez egy újabb túltolása a rogáni-habonyi propagandacunaminak, akárcsak az egész Stop Soros.

 Fazekas ...

Tovább Szólj hozzá

környezetvédelem soros hegyalja fesztivál Fazekas Sándor választás2018

süti beállítások módosítása