2018. feb 23.

Fazekas Sándor tücsköt-bogarat beszél

írta: korbelygyorgy
Fazekas Sándor tücsköt-bogarat beszél

Korosztályom egy újabb dicső tagja, azaz egy 1963-as, elvileg még jó szellemi állapotban lévő férfiú jár jó úton afelé, hogy köznevetség tárgya legyen, illetve már az is, csak idő kérdése, hogy a világsajtó is rámenjen a tücskös-bogaras sztorira. Történt ugyanis a héten, hogy Fazekas Sándor agrárminiszter egy csepeli kampányfórumon stand up-olt és azt találta mondani, hogy ha a Soros-terv megvalósul, birkapörkölt és sertés helyett bogarakat és egy csúszómászókat kell ennie a magyarnak.

A kijelentés abszurditása önmagáért beszél, nem is érvelnék ellene, hiszen épeszű ember nem szívja meg az ilyen dumát, valószínűleg ez egy újabb túltolása a rogáni-habonyi propagandacunaminak, akárcsak az egész Stop Soros.

 Fazekas miniszter nekem nagy kedvencem, néhány éve személyesen találkoztam vele, amikor meghívtuk a Hegyalja fesztiválra, hiszen a környezetvédelem is hozzá tartozik. Ott volt a felesége is, ugyanis mint utólag kiderült, a látogatás fő célja nem is a szereplés volt, hanem az ifjabb fesztiválozó Fazekas ellenőrzése. A találkozás meg is történt a szülők és a gyerek (lehetett olyan 17 éves) között. A fiatalember derekán ott volt egy re:pohár, azaz visszaváltható műanyag söröskorsó, aminek a célja az, hogy csökkentse a hulladékképződést (gyakorlott fesztiválozóknak ezt nem kell bemutatni).

A környezetvédelem első embere ennyit tudott kérdezni:

- Hát az meg mi az oldaladon?

A gyerek zavarton motyogott valamit, én pedig, mint a zöld projekt egyik felelőse megpróbáltam elmagyarázni, hogy mi egy zöld fesztivál vónánk, ennek pedig része az, hogy többek közt így próbáljuk mentesíteni a területet az egyhetes terheléstől.

Valószínűleg akkor meg ő gondolta, hogy tücsköt-bogarat beszélek, hiszen az elmúlt évek bebizonyították, hogy zöldügyileg nem sokat jutottunk előre, sőt mintha a környezetvédelem is Soros-ügy lenne a kormány szemében.

fazekas.jpg

 Nem photoshop, most találtam a Nyíregyháza Online-on. A képaláírás 2018-ban: Fazekas Sándort a Soros-fészekben (Civil utca, Zöld sátor ugyebár) sült skorpióval traktálják

 

Update: A poszt egy korábbi verziójában arra utaltam, hogy kár kereszténykednie Fazekasnak, ugyanis valójában Keresztelő János is sáskát fogyasztott. Aztán egy olvasói komment, illetve némi keresés rávilágított, hogy fordítási problémáról van szó, János lényegében vega (mondjuk azokat sem szeretik az agrártárcánál) volt, ugyanis az említett sáska nem más, mint szentjánoskenyér.

Szólj hozzá

környezetvédelem soros hegyalja fesztivál Fazekas Sándor választás2018