2019. ápr 19.

Nem feltámadás, csak szelfi: airedale terrier-nosztalgia

írta: korbelygyorgy
Nem feltámadás, csak szelfi: airedale terrier-nosztalgia

Kísérteties életérzés, még az internet, Facebook és szelfi előtti időkből, főleg azoknak, akik ismertek engem 1991 és 2003 között. Ekkor volt társam ugyanis Szandi (Cassandra) nevű airedale terrierem, aki ma is viszonyítási pont, hiába volt a szeretnivaló törpe schnauzer (Bonnie) és most van az ugyancsak szeretett házikedvenc tacskó, Sushi, mindig is az airedele-hez voltak, lesznek mérve, s ezen a vizsgán rendre alulmaradnak.

Ez a szelfi nagypénteken délután készült Rubyval, aki Gálkovács Péter barátom és családja airdale terriere. Ők is jópár éve szerettek bele ebbe a fajtába és most bevállalták, hogy ilyet tartanak. Most még a nehezebb időszak van, amikor erősebb a terrier jelleg minden más összetevőnél, azaz a néhány hónapos kutya még bolondos, túlmozgásos, de mentális és egyéb pozitívumai már jól látszanak. 

Amikor 2003-ban Szandi itthagyta a földi világot, kegyeletből választottunk más fajtát, az ő 2017-es halála idején pedig csak egy nagyon kicsi, társasági kutya tartására volt lehetőségünk. De nem adtam fel, hogy ha majd egyszer vén bolond leszek és nyugdíjas, lesz még egyszer airdale terrierem, mert mégiscsak ő a terrierek királynője, nekem pedig a legfontosabb kutyás élményem.

Szólj hozzá

kutya cassandra szelfi airdale terrier