2019. júl 10.

Eddig négy ellenzéki polgármesterjelölt neve nyilvános Békés megyében

írta: korbelygyorgy
Eddig négy ellenzéki polgármesterjelölt neve nyilvános Békés megyében

A Mindenki Magyarországa Mozgalom honlapja szerint eddig négy Békés megyei városban ismert a közös ellenzéki jelölt neve. Orosházán és Gyulán jobbikos, Szeghalmon és Tótkomlóson MSZP-s politikusokról van szó.

Mivel a média elsősorban a fővárosi jelöltekkel foglalkozik, némi kutakodásba kezdtem, végül Márki-Zay Péter mozgalmának weboldalán találtam meg a remélhetőleg aktuális és hivatalos listát.

Ennek értelmében Orosházán Szabó Ervin ügyvéd indul, aki egyébként az országgyűlési választásokon a legjobban szerepelt az ellenzékiek közül. Gyulán az ugyancsak jobbikos ügyvéd, Dévényi-Dabrowsky Géza indul.

Két kisebb városban, Szeghalmon az évtizedek óta városvezető Macsári Józsefet indítják, míg Tótkomlóson Zsura Zoltánt. Ez utóbbiak annyira régi motorosok a helyi közéletből, hogy újságíróként is ismerem őket. (Szabó Ervin is fb-ismerősöm, de politikusként nem érintkeztem vele, a gyulai jelölttel még soha nem találkoztam.)

Ugyanezen az oldalon megtalálható az úgynevezett Kossuth-körök vezetőinek nevei is, köztük Regős Matyi neve ismerős számomra, ő régi újságíró kolléga, aki részt vett többek közt az egykori Cervinus rádió alapításában is.

A fideszes indulókról egyelőre nem nagyon találtam forrást, aki képben van, legyen szíves dobjon egy üzenetet.

Bemutatkozik a tótkomlósi ellenzék (Facebook/Takács Ferenc)

Frissítés: Sebők Éva olvasónk jelzése szerint Orosházán már bejelentették, hogy Dávid Zoltán polgármester indul újra, a link alatt a képviselőjelöltek is megtalálhatók.

Kiss Ottó a Gyulai Hírlap linkjét küldte el, mely szerint a fürdővárosban sem sokat változtat a Fidesz, azaz Görgényit és a jelenlegi képviselők többségét indítja.

Szólj hozzá

önkormányzati választások Gyula Orosháza Szeghalom Tótkomlós ellenzéki polgármesterjelöltek