2021. sze 12.

Színházlátogatás bakancsban és vándorbottal

írta: korbelygyorgy
Színházlátogatás bakancsban és vándorbottal

img_2477.jpg

Teljesen véletlenül botlottunk bele egy remek kulturális projektbe: vasárnapi túránk során a Theatre in dem Bergen elnevezésű tájszínház produkciójával találkoztunk többször is. Nehéz pontosan meghatározni, mi ez a produkció, lényegében a színházi előadás és a performansz sajátos elegyéről van szó, jó erős közösségi háttérrel.

Amit a helyszínen láttunk, illetve utólag a szervező egyesület honlapjáról megtudtuk, az előadások során a közönség a színészekkel együtt vándorol helyszínről a helyszínre a természetben. A színhely maga a környezet, a téma pedig kapcsolódik a Fekete-erdőhöz, ahol maga Häg-Ehrsberg, ez a nagyon kicsi hegyi falu, az egyesület székhelye  is található.

Természetesen nem néztük meg az aktuális előadást (ami egyébként egy történelmi thriller volt), mert nem volt jegyünk, nem is ez volt a terv és amikor megálltunk fotózni, egy másik kutya elég nyugtalan lett a velünk lévő törpe tacskó miatt.

indenesetre lenyűgöző volt, hogy míg túránk során az egyik helyszínen még tartott az előadás, addig a stáb már egy másik helyen építette a következő színt, guruló foteleket tologattak egy tisztáson, sőt büfé is épült, ahol sört és üdítőt árultak, sőt még grillezett virslit is vásárolhattak a közösség tagjai.

Ennyire aktív túránk még soha nem volt, hiszen több emberrel találkoztunk, mint egy hétköznap egy közepes kisvárosban sétálva, ennek ellenére, vagy éppen ezért remek élmény volt felfedezni a tőlünk alig 15 kilométerre, igaz, legalább 300 méterrel feljebb lévő kis falut és annak környezetét, még inkább öremteli volt, hogy aktívabb közösségi életet élnek, mint odahaza egy nagyobb város, ahol akkor mozdulnak meg ennyien, ha Fásy Ádám lép fel a spanjaival - ez pedig egy színházi előadás, nem is a legócskább komédiákkal, hanem a leírás alapján elgondolkodtatva szórakoztató darabokkal.

A bámészkodás mellett természetesen a láb is dolgozott, összesen közel hét kilométert tettünk meg (egy másik mérési módszer szerint, nyolcat, én a Stravával mértem, Erika a fitnesz karkötőjéhez kapcsolt MI Fittel). A helyszín annyira megtetszett, hogy ide még eljövünk túrázóként, de az is lehet, hogy színházlátogatóként, ugyanis 18-án, 25-26-án és még októberben is négy alkalommal.

 

Szólj hozzá

színház fekete-erdő tájszínház theatre in den bergen