Alföldi blog

Korbely György blogja

2021. ápr 10.

Busa Pista esete a 99 lufival - hallgass te is Stinky Bugs-t

írta: korbelygyorgy
Busa Pista esete a 99 lufival - hallgass te is Stinky Bugs-t

Eggyel több ok, amiért érdemes Klubrádiót hallgatni: a héten ismerkedtem meg egy remek zenei formációval, melynek neve Stinky Bugs, Ezúttal nincs szó az underground muzsikát forradalmasító lánglelkű fiatalokról, sokkal inkább korosabb, rutinosabb muzsikusokról, akik remek mókát csinálnak a zenével: ismert magyar dalokat dolgoznak fel, öltöztetnek funkos jelmezbe, felkérnek egy ismert vagy kevésbé ismert énekest, majd rögzítik a dalt.

Ezt sem akárhogy teszik: nem vacakolnak a stúdiótechnika adta lehetőségekkel, helyette egy az egyben rögzítik a hangot és a képet és mindez a YouTube-ra kerül (de Spotify-on is elérhető a Stinky Bugs). S hogy a 21. század szelleme is velünk legyen, a projekt finanszírozása abszolút közösségi módon, a ...

Tovább Szólj hozzá

2021. ápr 06.

Volt-e élet az sms előtt? - búcsú a távirattól

írta: korbelygyorgy
Volt-e élet az sms előtt? - búcsú a távirattól

Távirat, díszlap Fejléc

Forrás: Posta.hu

A múlt egy újabb jelentős szeletétől búcsúzunk ebben a hónapban. A mai negyven alattiaknak persze már nem sokat mond az, hogy távirat (maximum a Telegram , ami ugyebár egy biztonságos chatalkalmazás), hiszen ők már akkor voltak gyerekek, amikor elterjedt a mobiltelefon, azaz azok is elérhetővé váltak, akiknek nem jutott a Kádár-rezsim legjellemzőbb hiánycikke, a vonalas telefon.

A GSM-technológiával együtt a kilencvenes évek első felében megjelent az elektronikus távirat, az sms is, nem beszélve néhány évvel később az internetbummról, mely alaposan kiszélesítette az emberi kommunikációt, kijelenthetjük, hogy átesve a ló másik oldalára.

A távirat megszüntetéséről szóló hír  többszörösen érint, hiszen ...

Tovább Szólj hozzá

posta sms távirat

2021. ápr 01.

Ezen a napon talán még megengedett az álhírterjesztés

írta: korbelygyorgy
Ezen a napon talán még megengedett az álhírterjesztés

Előzmény: Was ist das? - kiszivárgott, miért akarja betiltani a semlegesnemet a magyar kormány

Én még ahhoz az újságíró-generációhoz tartozom, amely számára természetes, hogy évente egyszer vicceskedünk. Április elsején hol jobb, hol kevésbé jó tréfákkal, ha úgy tetszik, álhírekkel jelentkezett a sajtó, amit az olvasók vagy elhittek, vagy nem.

Mára minden napra jut a fake newsból, ám a 21. századi álhírek fő funkciója nem a szórakoztatás, esetleg az olvasók figyelmének egy-egy visszás jelenségre irányítása (például arra, hogy mennyire hiszékenyek tetszenek lenni), hanem a dezinformáció.

der die das - Den richtigen Artikel finden - Das musst du wissen!

Forrás: Leicht Deutsch Lernen

Nos az én célom semmiképpen nem az utóbbi volt azzal, hogy szándékosan á prilis elsejére ...

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása