2003. nov 11.

írta: korbelygyorgy

 
Rendőrségi fogdába vitték Kefíréket

Blikk, 2003-11-10

Tótkomlós - Tegnap, a kora délutáni órákban Tótkomlóson őrizetbe vették a V-Tech együttes frontembereit, Szamócát és Kefírt. Kecskés Tibor - Kefír édesapja - panaszolta el, hogy fiát és társát garázdaság miatt vették őrizetbe, majd bilincsbe verve vitték el őket Orosházára.


A két énekes-sztár a vasárnapi ebéd után, kissé kapatos állapotban került összetûzésbe Tótkomlós központjában a négy fiatallal. Az erőfölény miatt Kefírék egy parkoló autóbusz ajtaját feszítették ki, a járműbe menekültek, beültek a sofőrülésbe, kapcsolgatták az ablaktörlőt és a világítást. A riasztott és kiérkező rendőrök állítólag kicsit megdorgálták, majd bilincsbe verték a két többszörös aranylemezest, és jármű önkényes elvételének kísérlete, valamint garázdaság miatt elvitték őket.
Az orosházi rendőrkapitányság ügyeletvezetője, Szabó Sándor hazugságnak nevezte azt, hogy Kefírt a rendőrök megverték volna. Azt viszont megerősítette, hogy az énekes már náluk van, a vendégszeretetüket élvezi.
Dr. Dakó László, ifjabb Kecskés Tibor ügyvédje nem kívánt nyilatkozni az ügyről, azt közölte a Blikk-kel, hogy még nem beszélt ügyfelével. Hős László, a V-Tech sofőrje csak annyit mondott, az orosházi kapitányság előtt szobrozik, őt nem engedik be, így semmit nem tud a zenészek állapotáról.
 
Jópofa tegnapi hír a Blikkből, állítólag valamelyik gagyitévé is foglalkozott a témával, s a Hírlap Online-on azt láttam, hogy sajtótájékoztatót tartottak az ügyben. Mit is mondjak? Jót röhögtem ezen az egészen, alapvetően nem vagyok rendpárti, rendőrpárti is csak indokolt esetben, az erőszakot pedig szigorúan elutasítom. De ez a két gagyihuszár tanult legalább valamit. Eszembe jutott a South Park filmváltozatából egy aranyos jelenet: "és Kanada kérjen bocsánatot Brian Adamsért". Háááát, ha most orosházi rendőr lennék, valami hasonlóra bírnám rá Szamócát és Kefírt: kérjenek bocsánatot eddig munkásságukért és a busz, egye fene, el van felejtve.
Szólj hozzá