2003. nov 18.

írta: korbelygyorgy

Elég egyhangúan alakul a blog az elmúlt időszakban, többnyire a legegyszerűbb mgoldást választom életjel gyanánt: fellinkelek ezt-azt a lapra, aztán húzok tovább, persze csak jelképesen, mert időm nagy részét természetesen a számítógép előtt töltöm. Hivatkozhatnék a sok munkára, de minek, sokkal inkább arról lehet szó, hogy nincs erőm belevágni abba, amire régen készülök: erről az őrült bíróság-ügyészség-PSZÁF kontra politika dologról kifejteni a véleményemet. A helyzet az, hogy ettől egyre tovább is kerülök, mert publicista koromban sem szerettem a lerágott csonton keresgélni a maradékot, még hogyha esetleg valami egyedi megközelítést is találnék. Meg aztán nálam jóval-jóval okosabb emberek, illetve jogászok sem nagyon tudnak mit kezdeni a kialakult hisztériával.

Annyit tudok, hogy valaki nagyon nagy hibát követett el, legyen az bárki. A hiba az, hogy a demokráciában és a jogállamban megrendült hitet tovább ingatják, immár mesterségesen csak azért, mert pillanatnyi politikai érdekeik arról szólnak, hogy abcúg Hegedűs Lóránd. Ezzel egyébként egyetértek, szemét náci, de akkor is: ha a bíróság a rosszul meghozott törvények alapján úgy látja, hogy nem követte el az izgatást, akkor nem követte el. Mert mi van, ha elítélik? Még nagyobb hős lesz belőle és még többen fognak zsidózni. És itt zárójelben eljutottam odáig, hogy szerintem semmi szükség a gyűlöletbeszéd szankcionálására, legalábbis a büntetőjog eszközeivel: csak a nemzet kulturális szintjének javulása vethet véget az ilyen mocskos kijelentéseknek, gondolkodásmódnak. Ez körülbelül olyan, mint a halálbüntetés kérdése: attól, hogy a legsúlyosabb bűncselekmények elkövetőit kivégzik, még lesznek gyilkosok, a bűnözői logika lényege ugyanis nem az, hogy mi lesz, ha rajtakapnak, hanem az, hogy úgysem kapnak el....

Természetesen engem is felháborított az a szegedi ítélet, miszerint az a bizonyos Csongrád megyei testvérpár primitív, ezért kevesebb kártérítés jár nekik a kértnél, merthogy nem viselte meg őket annyira a börtön. Felháborított, ha lett volna időm, a blogban is szóba hoztam volna, sőt ha lapnál dolgozom, eggyel több publicisztika születik. Ám a végrehajtó hatalom szerintem ne üzenjen - ebben igazat adok a legfelsőbb bírónak, sőt a Fidesznek is, persze tudjuk, hogy ők aztán tisztelik a jogállamot, emlékszem én azért, amikor kormányon ők, illetve az azóta náluk politizálgató jobboldali személyiségek szólogattak be a harmadik hatalmi ágnak, így tehát az ő könnyeik csupán krokodilkönnyek.

Hozzáteszem: engem az is bosszant, ahogy a legfőbb ügyésszel, illeve a PSZÁF-fal szemben járnak el a szocik és a szadik, tudniillik ők is olyanokat sugallnak az egyébként is meghülyített istenadta nép fejébe, hogy a rendőrség szoci, az ügyészség fideszes, és így tovább. Így nem túl jó ebben az országban élni, főként azért tényleg nincs kire váltani ezt a garnitúrát.

Szólj hozzá