2003. dec 01.

írta: korbelygyorgy

Tiltakoznak a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Békés megyei országgyűlési képviselői. A Magyar Rádió helyi szerkesztőségéhez hétfő délután eljuttatott nyilatkozat szerint az aláíró hét fideszes parlamenti képviselő azért tiltakozik, mert „a közvélemény döbbenettel figyeli, hogy több kiváló, szakmailag felkészült, a gyakorlatban bizonyító vezető kap fenyegetést, vagy vérzik el az MSZP Békés megyei vezetése javaslatára működő ágazati minisztériumok elbocsátó kivégző osztaga előtt”.

A képviselők példákat hoztak fel, miszerint korábban a Megyei Hírlap főszerkesztője kapott nyílt, politikai fenyegetést, majd eltávolították a Növényegészségügyi Állomás vezetőjét, és a mentőállomás főigazgatóját kényszerítették távozásra. Most az ÁNTSZ megyei főorvosát, Kiss Viktóriát távolították el. Az ő menesztése kapcsán az aláíró fideszes országgyűlési képviselők a leghatározottabban tiltakoznak „a választási ígéreteket be nem tartó, közalkalmazottak és köztisztviselők ezreit elbocsátó, kórház-privatizáló MSZP értékeket leépítő politikai boszorkányüldözése ellen”. És akik erkölcsileg és politikailag kiállnak az elbocsátott megyei tisztifőorvos mellett, Babák Mihály, Dancsó József, Domokos László, Erdős Norbert, Tóth Imre, Végh László, Vígh Ilona. A Fidesz Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselői.

Véleményem ugyanaz, mint a múltkor erről az egészről: felháborító, ami itt folyik. S az egészben az a legbosszantóbb, hogy fideszes barátaink szabadságharcosi babérokat ölthetnek magukra, holott azért nagyon jól tudjuk, hogy egyáltalán nem azok. Megintcsak idézem azt a klasszikust, amit a héten olvastam: Abraham Lincoln elnököt megrótták, hogy választási győzelme után egykori politikai ellenfeleinek komoly állami hivatalokat, állásokat adott, velük vette körül magát. Vállat vont, és azt mondta: „Bennük megbízhatom, sose lesznek a talpnyalóim".

Szólj hozzá