2003. dec 03.

írta: korbelygyorgy

Tegnap még attól tartottam, hogy nem lesz visszhangja ennek az érdekes történetnek, ehhez képest az MTI is kiadta sztorit. Jópofa kis városimázs. Már látom magam előtt az epés fórumbejegyzéseket: bezzeg, ha vörös csillag lett volna... Tényleg, ha valaki kitesz egy bazi nagy EU-címert, azzal ugyan mit csináltak volna? :-)

Lebontották a Jobbik keresztjét

 MTI 2003. december 3., szerda 12:21

Az orosházai jegyző szerint nem volt engedélye a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak az adventi fakereszt felállítására, ezért az önkormányzat eltávolítatta. Az Összefogás az Emberi Jogokért Egyesület tiltakozik az intézkedés ellen.

Az orosházi önkormányzat eltávolíttatta azt a fakeresztet, amelyet a Jobbik Magyarországért Mozgalom állított fel advent alkalmából. Hegedűs Mária, Orosháza jegyzője a Magyar Távirati Irodának telefonon elmondta, hogy a fakeresztet a mozgalom az önkormányzat tulajdonát képező területen állította fel, s erre nem rendelkeztek engedéllyel. "A lebontott keresztet őriztetjük, és írásban értesítjük a mozgalom tagjait, hol és mikor vehetik át" - mondta Hegedűs Mária. Az Összefogás az Emberi Jogokért Egyesület az MTI-nek korábban eljuttatott közleményében leszögezte: a mozgalom a hatályos jogszabályok szerint járt el, s az erre vonatkozó iratokat is bemutatta az egyesületnek. Az egyesület ezért "tiltakozik a vallás- és gyülekezési jogot indokolatlanul és nagymértékben korlátozó intézkedés ellen". A Jobbik közleményt adott ki az eset kapcsán, az abban leírtak szerint a mozgalom rendőrségen bejelentett és jóvá hagyott rendezvényéhez nem szükséges önkormányzati közterület-használati engedély. A Jobbik lopás bűntette és "vallásgyakorlás alkotmányos jogának korlátozása miatt" tett feljelentést.

Szólj hozzá