2004. már 30.

írta: korbelygyorgy

Megkezdte működését az első városi ombudsman Szegeden
 2004. március 24., szerda 8:35 107 olvasás
A városi ombudsman feladata azoknak az esetleges hivatali jogsértéseknek, mulasztásoknak a kivizsgálása és orvoslása, amelyek a szegedi önkormányzat munkájában előfordulhatnak. Hazánkban elsőként a szegedi önkormányzatnál kezdte meg működését városi ombudsman. Az újonnan létesült tisztségre Csapó Balázs eddigi független képviselőt Botka László polgármester és a jegyző nevezte ki. Az új hivatali jogvédő poszt elsődlegesen a városlakók, a polgármesteri hivatalhoz forduló szegediek ügyes-bajos dolgait segíti. Ezért irodájának nyilvános telefonszáma és internet címe lesz. Csapó Balázs lemondott képviselői mandátumáról, mert határozatlan időre szóló megbízatással köztisztviselő lett.


Ez aztán a buli állás!  Mellesleg Csapó Balázs esetében  elhiszem a tisztességes szándékot, legalábbis, amit tudok róla. Emlékezetem szerint még '88-ban az elsők közt alapított független hetilapot Déli Napló címmel, kőkemény ellenzéki periodika volt, egyformán helyet kaptak a népiek és a libsik, tényleg bátor és színvonalas volt. Utána nem tagozódott be a politikai struktúrába, hanem egy polgári egyesület élén bírálta a helyi visszasságokat, országosan akkor vált ismertté a neve, amikor feljelentette Bartha polgármestert.

Egy ilyen állás nekem is jó lenne, nem kell hozzá párttagkönyvecske, sem lojalitás, sőt talán előny a függetlenség. Persze itt mér' is akarnának ombuccmant, meg ha akarnának is, kéne hozzá párttagkönyvecske, lojalitás és persze függőség több szálon is :-)
Szólj hozzá