2004. ápr 22.

írta: korbelygyorgy

A délután a kísérletezgetés jegyében telt: elkezdtem régi tervem megvalósítását. Bár még talán korai beszélni róla, de kísérletképpen elkezdtem a Békés Megyei Hírblog elnevezésű lapot, egyelőre csak egy-két közleménnyel, de ha lesz kedvem és főleg időm, akkor bármi lehet belőle. Régóta tervezek valami hasonlót, a tervem az ugyanis, hogy a már eléggé elportálosodott személyes blogomat lecsupaszítom tényleg személyes bloggá, a portálszerű dolgokat - fórum, kérdőív, könyvkereső stb. - pedig átviszem, illetve bővítem minden mással.  A blog formát választottam, ami mondjuk csak a kronológiai elkülönsítésre ad lehetőséget, hírérték szerint nem tudom az anyagokat szétválasztani, de hát ilyen világ ez, kérem, rohanó, ahogy az eredeti dolgokat mondani nem tudó szónokok mondani szokták, tehát nagyon jó az időrendi sorrend.

Természetesen nem állok neki cikkeket gyártani orrba-szájba, azt szeretném, ha afféle elektronikus piactér lenne a BMhírblog, azaz minél többen küldenének írásokat, mindegy miről, az a lényeg, hogy ellenőrzött legyen az infó, adott esetben természetesen én ellenőrzöm.  Jöhetnek továbbá publicisztikák, olvasói levelek, kritikák - egy biztos, hogy  honor nincs :-) - hacsak nem lesz valami szenzációs reklámbevétele a lapnak. Merthogy ott már hirdetni is lehet, hogy mennyiért, nem tudom, majd kitalálom, vagy legalábbis megnézegetem  máshol - úgy tudom egyébként, hogy általában öt forintot fizetnek találatonként, tehát ha a Kisvárosihoz hasonló lesz a látogatottság, akkor max. 5-6 flekkre elegendő lesz a havi bevétel - hmmm, nem is rossz :-)))) Egyébként amíg a külsősök nem aktivizálják magukat, addig főként a kontaktjaimtól befutó közleményekre, szabadon felhasználható hírügynökségi jelentésekre, illetve ha engedélyt kapok, akkor a megyei sajtót (BMhírlap, Keleten)  is tallózom, és persze az általam kreált rádiós híreket is felteszem, ha azok valamiért érdekesek lehetnek.

Nyilvánvalóan más olvasókra számítok, mint ezen a blogon,  pontosabban a Békés megyeiekre mindenképpen, a bloggertársadalom figyelmét azonban nem valószínű, hogy lekötnék a friss Békés megyei - adott esetben dél-alföldi, elvétve országos hírek, persze sosem lehet tudni, hiszen a Kisvárosi webnapló iránti rendszeres érdeklődés sem nagyon fér a fejembe...
Szólj hozzá