2004. sze 04.

írta: korbelygyorgy

Döbbenetes ez az észak-oszétiai túszdráma. Általában a terrorizmusra nincs magyarázat, de hogy ilyen mélyre süllyedjenek emberek, az hihetetlen számomra. Majdnem azt írtam, hogy állati szintre, de nem: az állatok erre nem képesek. Nincs  az az eszme, hit,  bármi,  aminek a  nevében  ilyen aljas tetteket véghez lehetne vinni.

Egyébként több  vezető híre  volt a tegnapi napnak. Én ide sorolom dr. Csernust is,  aki  botrányos körülmények között távozott a Viasattól. Ha nem ismerném az előzményeket (Hajós távozását), azt mondanám, hogy a doki egy hisztis alak, aki nem bírja a szabályokat, s aki az imidzséhez méltóan emlékezetesen kíván távozni. De nem, a jelek szerint a kábeles multi is  multi, nem is akármekkora. Senki ne  higgye, hogy vannak olyan idealisták, akiknek az igényes tévézés szempont. Egy fő vezérelv van: kattints rám és vegyél mosóport.

Meg aztán itt van a normális Magyarországot hirdető MDF:  a Nagy Manipulátor már dörzsölheti  is a tenyerét, hiszen a szalámivég  szeletelése is megkezdődött: a lakitelkiek (dehogy azok!) kiszivárogtatták, hogy leváltják az Ibolya-párti Herényit, Herényi erre gondolt egyet és kirúgott öt lakitelkit, mire a frakcióban többségben lévő belső ellenzék leváltotta Herényit. Egymásra mutogatnak, fröcskölnek, gyakorlatilag senkinek nincs igaza, kialakult az a hülye helyzet, hogy a frakció szembehelyezkedik a párt más testületeivel, illetve a tagság többségével (ha demokratikusan épül fel a küldöttdelegálási rendszer, de miért ne lenne így). Ahogy Besenyő Pista bácsi mondaná: noooormális???
Szólj hozzá