2004. sze 12.

írta: korbelygyorgy

Már bocsánat, hogy ezeket a hungaristákat vagy kiket médiakritikai megközelítésben hozom szóba, de Bácsfi Dianához és társaihoz nem kell különösebb kommentár, minden jóérzésű ember gyomra kavarog az egész nőtől és persze attól, amit művel. Az egy másik kérdés, hogy mi lehet a motiváció: provokáció, tényleges meggyőződés, szimpla karriervágy stb. stb.

A Népszava nevű erősen baloldali (vagy milyen) lap azonban hatalmas szerepzavarba keveredett, a következő felhívást tette közzé:

1. A Népszava felhívja a rendőrséget, hogy tiltsa be az október 15-ére tervezett rendezvényt.

2. Felszólítja a kormányt, hogy haladék nélkül nyújtson be - német és osztrák mintára - javaslatot, amely már az október 15-ei rendezvény betiltásának is megteremti a törvényi lehetőségét.

3. A Népszava felszólítja a négy parlamenti pártot, hogy a javaslatot sürgősséggel tárgyalja meg és fogadja el.

4. Felhívjuk Mádl Ferenc köztársasági elnököt, hogy a négy párt együttes akaratából született törvényjavaslatot azonnal léptesse életbe.

A tartalmat nem vizsgálnám, ha valami civil szervezet (ne adj Isten párt) bocsátotta volna ki, simán aláírom: tényleg nincs helye ebben az országban a fasisztáknak, sőt ezek a nyilasok bőven túllépték a szólásszabadság határait, amelyet én egyébként a legfontosabb alapjognak tartok. Egy napilap azonban ne akarjon ilyen formán politikacsináló lenni, nem dolga, hogy bármilyen népi kezdeményezés élére álljon. Helyt adhat neki persze, támogathatja (max. a véleményoldalon), de szerintem ne mozgalmárkodjon.

Ha pedig marketingfogás, hogy megnyerjék maguknak a baloldali olvasókat: akkor meg szégyelljék magukat.
Szólj hozzá