2004. nov 15.

írta: korbelygyorgy

Érvénytelen választáson kiütéses Fidesz-győzelem
Sopronban és Szécsényben ötven százalék fölötti eredménnyel győzött a Fidesz jelöltje, az alacsony részvétel miatt mégsem jutott parlamenti mandátumhoz. Mindkét helyen a szavazópolgárok alig harminc százaléka ment el a szokatlanul hideg időben választani. Az időközi parlamenti választást Surján László és Szájer József megüresedett képviselői helyéért írták ki.

Túl nagy meglepetés nem született szerintem, annál is inkább, mert Szécsény - ahogy még a nyáron Tokajban Gusztos mondta nekem - "kőkatolikus" környék,  Sopron pedig egy polgárváros, különben is,  honnan vették a szocik meg a holdudvaruk, hogy  ha két, a korábbinál értelmesebb pofával lecserélik az eddigieket, akkor minden megváltozik? Sopronban az is közrejátszhatott, hogy szerintem őrült erkölcstelen egyéniben elindítani azt, aki  már rendelkezik mandátummal.
Egyébként ha Vastagh EP-képviselő lett volna, amire egyébként mindenki számított és ha valaki, ő megérdemelte volna, a mi körzetünkben is időközi választás lett volna, nagy valószínűséggel itt is listás képviselővel. De a döntéshozók nem mertek kockáztatni és a nagy átalakulások közepette 2006-ban sem nagyon lehet számítani arra, hogy valaki lemond EP-mandátumáról Vastagh javára (merthogy szerintem létezhetett ilyen forgatókönyv).
Szólj hozzá