Alföldi blog

Korbely György blogja

2004. nov 28.

írta: korbelygyorgy

A neten még nem találtam semmit, a Nap-Keltében mondta be Lakat T. Károly: meghalt Bubik István, halálos közlekedési balesetet szenvedett ma reggel. Bubik szerintem nagyon jó színész volt, s bár nehéz ember volt, ez adta meg bizonyos fokig a sármját. Ja, és Orosházáról származott el...
Tovább Szólj hozzá

2004. nov 27.

írta: korbelygyorgy

Népi és más természetes gyógymódokkal igyekszem legyőzni a szervezetemre támadó krampuszokat (ezt a kifejezést ma hallottam egy nagygyűlésen ), forró fürdő, teaivás, fokozott zöldség-gyümölcsevés, feküdni viszont nincs kedvem, mindenhol máshol pedig őrült nehéz a fejem. Remélem, ha nem is holnapra, de hétfőre helyreállok, mert elég sok dolgot kell elintéznem, ráadásul egy - nem kizárt - fontos tárgyalás vár rám Békéscsabán. Azt hiszem, egy távkapcsolóval  felszerelkezve ledőlök és megpróbálok aludni, hátha...
Tovább Szólj hozzá

2004. nov 26.

írta: korbelygyorgy

Valami vírus kerülget, remélem, nem most a hétvégén dönt ágyba, van még egy csomó dolgom a szakdolgozattal, meg amúgy is, mindenesetre a tünetek nem tetszenek: torokfájás, orrdugulás, nehezedő fej...

Az Estében éppen a Medián és a Tárki főnökei elemzik a népszavazásos felméréseiket. E témában én is ígértem  endorsement et, azaz , akárcsak az angol-amerikai  lapok a választások előtt, felfedem a saját szavazatomat, persze, nem buzdítva senkit a követésre. Azt is ígértem, hogy rövid leszek: nem, igen. A döntésben nem a pártok véleménye, még csak nem is  a kormány által publikált számoszlopok játszottak közre, de még csak nem is a minden áron való mindkéttábornakodabaszok szemlélet motivált (bár  tulajdonképpen ez ...
Tovább Szólj hozzá

2004. nov 26.

írta: korbelygyorgy

Rock-táv : Köteles István - basszus, ének; Kákonyi Árpád - dob; Duka Félix - billentyűsök, ének; Geri Gábor - gitár, ének. 1979-ben alakult Kalocsán, igényes slágerzenét játszott. Rövid életű volt. A tagjai a Delfin Rt-t alakították meg.
Delfin Rt : Köteles István - basszus, ének; Látó Zsolt - dob; Duka Félix - billentyűsök, ének; Geri Gábor - gitár, ének. A Rock-Táv tagjaiból alakult Kalocsán 1980 nyarán. Első kislemezükön (1981) az Embernek születtél című dal szerepel.

Jól emlékszem Köteles-ügyben, itt a bizonyíték. A kutatás azért is hasznos volt, mert találtam egy nagyon hasznos poprock-lexikont , ami a 70-80-as évek magyar zenéivel foglalkozik. Rakom is a kedvencekbe.
Tovább Szólj hozzá

2004. nov 26.

írta: korbelygyorgy

Ma jött a rádióba egy promóciós cédé egy kalocsai kiadótól, hát a fél Dupla Kávé (az egy szimpla), Köteles István maxilemeze volt a borítékban. Én pedig ilyen szempontból perverz alak vagyok: ha valami nagyon gáz, az nálam veri  a zseniálist (például nagy Fásy-mulató néző vagyok, persze, csak ha vannak fenn haverok és iszunk), ezért nosza, be a lejátszóba. Nagyon jót mulattunk (mármint úgy, hogy nagyokat röhögtünk) a kollégákkal: egy duett található rajta rádió, klub, album stb. verzióban meg egy hazafias nóta, árvalányhajas műbalhé: Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország. Huhúúú, a fazon tuti, hogy legközelebb a Viktor mögött fog feszíteni, annyire belecsapott a mélymagyar húrokba.
 Egyébként ha emlékeim nem csalnak, ...
Tovább Szólj hozzá

2004. nov 25.

írta: korbelygyorgy

A vásár pedig érdekes volt, csak éppen nem sokat láttam belőle abban az értelemben, hogy nem tudtam igazán elmerülni benne,  legalább olyan lazán, mint Szily László az Index riporterekén t, futószalagon gyártottam az online vásári újságot, félig píáros, félig érdektelen cikkekkel, habár nem is zavar különösebben a dolog, hiszen nehéz megmondani, hogy az élelmiszeriparban van-e objektivitás, meg hát ezeket a cikkecskéket nem úgy kell nézni, mint valami hú de komoly napilap kiegyensúlyozott gazdasági elemzéseit.
Tovább Szólj hozzá

2004. nov 25.

írta: korbelygyorgy

Köszönés helyett illesztettem be szűk egy órával ezelőtt az alábbi e-mailt, mely megérkezésem örömére várt a Gmail-es mailboxomban. Hát nem tudom, igazából ezt sem kommentálnám, fura mindenesetre, hogy ez az egész milyen vihart kavart, két ismeretlen is e-mailben jött nekem és vad erővel bírálnak egy számomra felháborítónak talált, egyébként teljesen sunyi módon elkészített és kikézbesített röpcédula miatt, hiszen nem derült ki a feladója (hasonlók két és fél éve keringtek gázáremelés-ügyben, szintén sunyi módon elkészítve és kikézbesítve).
Szóval nem vitatkoznék a kedves hölggyel, hiszen mindenkinek joga van a véleményéhez, sőt december 5-én befolyásolhatjuk is az eseményeket, annyit azonban halkan megjegyeznék, ...
Tovább Szólj hozzá

2004. nov 24.

írta: korbelygyorgy

"rohadt országban"   Inbox     
       
XY (hölgy)    <xya@xxx.at> to me
     More options     Nov 23 (1 day ago)
"...Kikérem magamnak, hogy ebben a rohadt országban, városban, bárki is idegengyűlöletet szítson. Nézzük kizárásos alapon, ki lehetett a feladó? A stílus, a helyesírási hibák..."
 
 Magyarország nem rohadt ország. A haza féltése nem idegengyülölet!!!!
 
Viszont a határontúli magyaroknak nincs joguk beleszólni más ország belügyeibe, így Magyarország belügyeibe. Minden ország maga rendezi el kisebbségeinek problémáit. Tehát Románia a magyar, szász, stb. kisebbségeket, ugyanúgy Szlovákia is, Ukrajna is stb.
 
A röpirat pedig tökéletes helyesírás és stílus szempontjából.
 
...
Tovább Szólj hozzá

2004. nov 22.

írta: korbelygyorgy

A hétvégén elnyerte végső formáját a szakdolgozatom, Erika megformázta, ő ugyanis egész jártas az MS Office alkalmazásokban, én pedig már vagy öt éve, ha nem több csak OpenOffice-t használok, a nyomtatás miatt viszont muszáj volt doc-ká alakítani. Meg aztán ő jártasabb az irodai formázásokban, én pedig örömmel átpasszoltam a munka pepecselős részét. Mondjuk pepecselésből nekem is kijutott, míg össze nem állt az irodalom- és tartalomjegyzék, mellékletek, ábrák diagramok, miegymás. A jövő hét feladata ezzel kapcsolatban mostmár csak a nyomda és a bekötés elintézése, meg persze egy CD-melléklet összeállítása, ha marketing, legyen marketing.

A Naplóban megnéztem az MGP bácsiról készült összeállítást, meglepően jó kis ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása