2005. jan 13.

írta: korbelygyorgy

Az MSZP gazdasági kabinetjének egyik tagja és Puch László pártpénztárnok volt titkárnője lett a Népszava kiadójának közvetett tulajdonosa. Közös cégük befektetett a Vasárnapi Hírekbe is, s baloldali médiacsoportban gondolkodik, adta hírül a HVG legfrissebb számában.
A hetilap cikke szerint a Népszavát kiadó Editorial Vagyonkezelő és Tanácsadó Kft. új tulajdonosa a 3 millió forint törzstőkéjű békéscsabai Békés Project Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. (BP). Az 1998-ban alakult, 2003-ban mindössze 500 ezer forint árbevételt elért BP-t a békéscsabai Bodor Tibor, a Miniszterelnöki Hivatal jelenlegi főcsoportfőnöke, a felesége révén viharsarki kötődésű Kiss Péter kancelláriaminiszter jó ismerőse, illetve Botos Mihály ügyvéd hozta létre. Botos helyben nagy befolyású irodáját a lap szerint baloldali "vonzalmúnak" mondják a megyei közélet ismerői, a jogász több MSZP-s politikus jogi képviseletét is ellátta az elmúlt időszakban.


Mindjárt mondok valami cifrát erre a hírre, amire egyébként a hét elején már felhívták a figyelmemet, mármint a tényre, hogy az a bizonyos Békés projekt bizony kötődik a megyéhez. Nem is azzal jövök most, hogy ha ilyen sok pénz van médiára, miért nem helyben költötték el mondjuk két és fél éve a Napló megmentésére, hanem hogy mi értelme van ennek, hogy abból a kicsi GDP-ből (utolsók vagyunk ennek megtermelésében) országos napilapba fektetnek (mennyi fogyhat Békésben? 200-300 darab naponta?). Eljátszom a gondolattal: ha ilyen pártelkötelezett kommandó szerezte volna meg a Békés Megyei Naplót, én bizonyára nem maradtam volna ott , meg talán több jóérzésű kollégám sem), de lehet, hogy nem is önként kellett volna távoznom.

Szólj hozzá